Felix Auger-Aliassime vs. Andrey Rublev, Mutua Madrid Open

Felix Auger-Aliassime vs. Andrey Rublev, Mutua Madrid Open

Rublev bi mogao da izgleda kao jasan pik kada gleda ovaj meč, ali Auger-Aliassime mu je zadao neke probleme u prošlosti.

Finale Mutua Madrid Opena između Feliksa Auger-Alijasimea i Andreja Rubleva nije ono što smo očekivali. Žreb je izgledao kao da se lepo namešta Dženiku Grešniku da se suoči sa Karlosom Alkarazom u epskom finalu. Međutim, Grešnik je morao da se povuče sa turnira sa povredom kuka, a Rublev je u četvrtfinalu uznemirio ugruvanog Alkaraza. Ali, iako ovo nije finale koje smo očekivali, još uvek možemo da nađemo način da uživamo u njemu, i mislim da Auger-Aliassime ima potencijal da ovo bude takmičarski meč.

Rublev je ove nedelje izgledao kao najbolji igrač na terenu, pošto je došao do Alkaraza i potom pretukao Tejlora Frica. Rublev je takođe zaradio pobede u dva seta nad Fakundom Bagnisom, Alehandrom Davidovičem Fokinom i Tallonom Griekspoorom u svoja prva tri meča u Madridu. U međuvremenu, Auger-Aliassime je bio izvanredan u pobedi nad Kasperom Rudom, jednim od najboljih igrača na šljaci na turneji. Ali Kanađanin je takođe imao veliku sreću sa svojim remijem. Njegov protivnik u trećem kolu Jakub Mensik morao je da se povuče u drugom setu njihovog meča. Auger-Alijasime nije morao da igra protiv Grešnika u četvrtfinalu, a onda je imao još malo sreće sa povredom, pošto se Jirži Lehecka povukao sa 3:3 u prvom setu njihovog polufinalnog meča.

Auger-Aliassime je izgledao dobro u Madridu, ali ga stvarno nismo mnogo videli.

Auger-Aliassime je imao koristi od dva penzionisanja i šetnje u Madridu, ali je uznemirio i Kaspera Ruda.

Auger-Aliassime je imao koristi od dva penzionisanja i šetnje u Madridu, ali je uznemirio i Kaspera Ruda.

S obzirom na trčanje da dođe dovde, Rublev je nesumnjivo u boljoj formi, i treba ga shvatiti ozbiljno. Međutim, Rublev se takođe drži na 90,9 odsto od početka sezone 2024. godine, što je za 4,7 odsto bolje od ocene visoke u karijeri koju je postavio 2020. godine. Taj broj se jednostavno oseća neodrživim za igrača koji nikada nije imao neki procvat servisa, a ako Rublev ipak malo padne sa loptom u svom reketu ovde, mogao bi da naiđeš na neke probleme protiv Auger-Alijasimea. Kanađanin je zapravo jedan od najboljih servera na turneji, pa će osvojiti mnogo gemova tako što će se samo baviti svojim poslom na svoj servis. Auger-Aliassime takođe ima veliku snagu sa forhend strane, pa neće oklevati da se oslobodi nijednog sekunda servisa koji vidi od Rubleva.

Njih dvojica su takođe imali ozbiljnu bitku kada su se sastali u Roterdamu ranije ove godine, kada je Rublev zaradio pobedu od 3-6, 7-6 (6), 7-5 nad Auger-Alijasimeom. U svakom od poslednjih pet susreta, Auger-Aliassime bi pokrio љirenje od 3,5 utakmice, tako da ne vidim razlog da se sada udaljim od te predstave. Auger-Aliassimeov servis bi trebalo da bude dovoljno dobar da se ova predstava vrati kuжi. Iskreno, ne bi me iznenadilo da pogledamo gore i vidimo Auger-Aliassimea kako drži trofej. Trebalo bi da ima sveže noge pošto nije proveo previše vremena na terenu, a uslovi u Madridu mu lepo odgovaraju.

Pik: Auger-Aliassime +3.5 Igre (-125)

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.