Preview: Andrey Rublev and Felix Auger-Aliassime seeking a turnaround in Madrid final

Preview: Andrey Rublev and Felix Auger-Aliassime seeking a turnaround in Madrid final

Muška manifestacija je opustošena, ali će se završiti intrigantnim finalom između dva popularna igrača koji su dobili retku priliku za titulu na Mastersu 1000.

Andrey Rublev vs. Felix Auger-Aliassime

Van oproštaja Rafaela Nadala od Madrida, nije prošlo ni nedelju dana za pamćenje u muškom tenisu.

Najbolji igrač turneje Novak Đoković bio je odsutan. Španski heroj Karlos Alkaraz, koji se oporavljao od povrede ruke, bio je uznemiren u četvrtfinalu. Najbolji igrač 2024. godine, Janik Grešnik, morao je da se izvuče sa povredom kuka na polovini turnira. Daniil Medvedev se rano povredio protiv Jiržija Lehecke i penzionisao se, potom se Lehecka okrenuo i uradio istu stvar protiv Feliksa Auger-Alijasimea posle šest odigranih utakmica. Auger-Alijasime je stigao do finala pošto je završio samo tri meča.

Ipak, posle svog tog pokolja, ostali smo sa veoma zanimljivim finalom. Rublev i Auger-Aliassime su top 10 momaka, dugogodišnji kandidati za velike događaje i popularni igrači, i svaki se bori za izlazak iz perioda pada.

Pročitajte još: Andrej Rublev ide od pada do sijanja kanališući emocije u „pravim pravcima“

Za Auger-Aliassime, povrede su doprinele zatišju koje traje više od godinu dana, a napustio je ovaj jednosmerni svetski broj 6 na 35. mestu. Rublev je, nakon što je početkom marta bio neisključen u Dubaiju zbog nesportskog ponašanja, dobio jedan meč u dva meseca od tada. Dok je FAA-i pomogla povreda protivnika u Madridu – dobio je šetnju od Grešnika – zabeležio je i svoju najbolju pobedu 2024. nad Kasperom Rudom. Rublev je isto uradio pobedivši Alkaraz u četvrtinama.

Ovo će biti retka šansa za obojicu da osvoje Masters 1000 takmičenje. FAA igra svoje prvo finale na tom nivou, dok će Rublev igrati svoje peto – osvojio je jedno od prethodna četiri, u Monte Karlu prošle godine.

„To je odlična prilika“, kaže Auger-Alijasime. „To je prvo finale Mastersa za mene, nova pozicija na kojoj treba da budem. Ovo se ne dešava često, kao, svake nedelje. Dakle, igramo dosta mečeva, mnogo treniramo, ali kada dobijete ovakvu šansu, očigledno ste veoma motivisani“.

Sudeći po njihovim prošlim takmičenjima, to bi takođe trebalo da bude tesan meč. Rublev vodi glavom sa 4:1, ali su četiri od tih pet susreta otišla u treći set, uključujući i njihov poslednji, ranije ove godine u Roterdamu.

„Svi naši mečevi koje smo igrali su uvek bili drama, uvek mečevi u tri seta“, rekao je Rublev. „Veoma blizu. Poslednji smo igrali protiv Roterdama, ne znam koliko sam meč lopti spasao“.

Pročitajte još: „Vratićeš se“: Feliks Auger-Alijasime napisao madridskoj poruci za povređenog Jiržija Lehecku

Auger-Aliassime verovatno ima prednost na servisu, mada je Rublev bio oštar ove nedelje. Sa osnovne linije, svaki lupa svoje forhende i dvoruke bekhende, oslanjajući se na tempo i plasman na osvojene poene, umesto na razne spinove ili brzine. Ni jedno ni drugo nema jasnu ivicu od beka, tako da bi mitinzi trebalo da budu dugi i brzi u isto vreme.

Neće me iznenaditi ako vidimo taj-brejk ili treći set, ali Rublev deluje kao spisak dalje u svom odskoku od Auger-Aliassimea. On je podržao svoju pobedu nad Alkarazom sa jednim nad Tejlorom Fricom u polufinalu. Očekivao bih da će ga ponovo podržati u finalu. Pobednik: Rublev

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.