Sviatek spasao 3 meč lopte i pobedio Sabalenku u finalu Madrid Opena

Sviatek spasao 3 meč lopte i pobedio Sabalenku u finalu Madrid Opena

Iga Sviatek se osvetila za poraz u prošlogodišnjem finalu od Arjne Sabalenke i osvojila Madrid Open posle taj-brejka u trećem setu

MADRID (AP) — Iga Sviatek se osvetila za poraz u prošlogodišnjem finalu od Arjne Sabalenke i osvojila Madrid Open u subotu posle taj-brejka u trećem setu.

Prvoplasirana Sviatek pobedila je broj 2 Sabalenku 7-5, 4-6, 7-6 (7) za svoju 20. Poljska igračica će krajem ovog meseca tražiti svoju četvrtu titulu na Otvorenom prvenstvu Francuske kao dvostruki branilac titule na Rolan Garosu.

Sviatek je spasao tri meč lopte u finalu koje je trajalo više od tri sata. Popravila je svoj rekord glavom sa Sabalenkom na 7-3.

Sabalenka je prošle godine u Madridu u tri seta dobila boljeg od Sviateka za prvu pobedu nad rivalkom na šljaci. Dvostruki šampion Australijan opena tražio je rekordnu treću titulu u Madridu.

U nedelju,

Andrej Rublev igra protiv Feliksa Auger-Alijasimea u muškom finalu.

___

AP Tenis:

https://apnews.com/hub/tennis

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.