Iga Sviatek srušila Arjanu Sabalenku u okršaju za titulu u teškoj kategoriji za prvu krunu Madrid Opena

Iga Sviatek srušila Arjanu Sabalenku u okršaju za titulu u teškoj kategoriji za prvu krunu Madrid Opena

Svetski broj 1 spasao je tri meč lopte i preokrenuo scenario u revanšu prošlogodišnjeg finala, pošto je u španskoj prestonici skočila do svoje treće titule u ovoj godini.

Drugu godinu zaredom, WTA svetski broj 1 i svetski broj 2 suočili su se u okršaju za titulu visokog oktana Mutua Madrid Opena – ovog puta, Iga Swiatek je bila ta koja je okrenula scenario da bi odnela svoju prvu pobedu u španskoj prestonici, pobedivši Arjanu Sabalenku 7-5, 4-6, 7-6 (7)

Pobedom je Sviatek sada osvojio svaku WTA 1000 titulu osim Dubaija, Kanade i Sinsinatija bar jednom. Ona takođe kompletira „set kutija“ na šljaci, s tim što je Madrid poslednja „velika“ titula na šljaci koja joj je izmičela pošto je prethodno osvojila Štutgart (WTA 500) i Rim (WTA 1000) dva puta i tri puta je stegla titulu na Rolan Garosu.

Pobeda je takođe povezuje sa Elenom Rajbakinom za najviše pobeda u meču (30) i titulama (3) na WTA turu ove godine, osvojivši svoju 20.

Bilo je malo tajni između ovih poznatih neprijatelja na njihovom 10. Sviatek je u takmičenje došao sa prednoškom od 6-3 u svom rekordu glavom, pojačan pobedom u dva seta u njihovom poslednjem susretu na WTA finalnom kankunu. U Madridu su se suočili u najdužem meču svog rivalstva, sa vremenom od tri sata i 12 minuta i sišli na žicu, takođe sa prvim taj-brejkom koji je ovaj par osporio u odlučujućem setu.

Obojica igrača treba da se vrate u akciju na Internazionali BNL d’Italia, događaju na nivou WTA 1000 – glavni žreb počinje u Rimu, u Italiji, u utorak, 7-19. maja.

Još da pratim…

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.