Naslovna Favorit Janik Grešnik se povlači sa Otvorenog prvenstva Italiana zbog povrede kuka

Naslovna Favorit Janik Grešnik se povlači sa Otvorenog prvenstva  Italiana zbog povrede kuka

Grešnik se pridružuje svetskom broju 3 Karlosu Alkarazu na marginama pošto se Španac dan ranije povukao iz Rima zbog povrede desne podlaktice.

RIM (AP) — Drugoligaš Janik Sinner saopštio je u subotu da se povlači sa Otvorenog prvenstva Evra zbog povređenog kuka – negirajući turnir svog najiščekivanijeg domaćeg igrača u poslednjih nekoliko decenija.

Grešnik se na marginama pridružuje trećeligašu Karlosu Alkarazu, pošto se Španac dan ranije povukao iz Rima zbog povrede desne podlaktice.

Pročitajte još: Janik Grešnik se povlači iz Madrida sa povredom desnog kuka; Auger-Aliassime u semis

Dvadesetdvogodišnji Grešnik podigao je trofej Australijan opena u januaru i postao prvi Italijan koji je osvojio Grend slem titulu u singlu u skoro pola veka – još od Adrijana Panata na Rolan Garosu 1976.

„Nije lako napisati ovu poruku ali nakon što sam ponovo razgovarao sa lekarima i specijalistima o mojim problemima sa kukom moram da objavim da nažalost ne mogu da igram u Rimu“, napisao je Grešnik na italijanskom na društvenim mrežama.

„Očigledno sam veoma tužan što se nisam oporavio, to mi je bio jedan od omiljenih turnira ikada. Jedva sam čekao da se vratim i igram kod kuće pred italijanskom publikom. Ipak ću doći u Rim na nekoliko dana i svratiti do Foro Italika.“

Grešnik se takođe povukao pred četvrtfinale protiv Feliksa Auger-Alijasimea u Madridu ove nedelje zbog povrede kuka.

Kanađanin, koji je takođe imao koristi od odlaska Jakuba Mensika i Jiržija Lehecke u penziju na putu do finala, u nedelju će se suočiti sa nosiocem Brojem 7 Andrejem Rublevim u utakmici Mutua Madrid Opena.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.