Rafa Nadal danas popodne počinje poslednju deonicu ka Rolan Garosu u Rimu

Rafa Nadal danas popodne počinje poslednju deonicu ka Rolan Garosu u Rimu

Španac danas počinje da trenira u italijanskoj prestonici i ovog ponedeljka će znati svoj žreb i kada bude debitovao na turniru

Rafael Nadal je već u Rimu gde će se pripremati za učešće na Mastersu 1000 u italijanskoj prestonici, turnir koji je osvojio 10 puta, najskorije 2021. Godine 2022, u svom poslednjem učešću, izgubio je u 16. kolu od Denisa Šapovalova.

Nadal, koji je prošlog utorka izgubio u 16. kolu Mutua Madrid Opena, zadao je sebi muk Primirje od samo tri dana. Ovog popodneva je rezervisao trening stazu u Foro Italiku kako bi se pripremio za svoj debi.

Nadal pao na Jiržija Lehecku 7-5, 6-4

Rafa će debitovati u sredu 8. ili četvrtak 9. oktobra, u zavisnosti od toga da li pada na stranu remija Jannika Grešnika, koga će organizatori osloboditi što je kasnije moguće (subota) kako bi se oporavio od bolesti kuka. Žreb za parove je ovog ponedeljka.

Ako se Španac pojavi na vrhu žreba, gde će Novak Đoković cirkulišeti, njegov prvi meč će normalno biti u sredu. Dvadesetdempiodna Grend slem šampionka nastupiće na italijanskom tlu poslednji test pre nego što je odlučio o učešću na Rolan Garosu (od 26. maja do 9. juna). Ovo je rekao posle pozdrava sa Madridom: „Reći ću šta se desilo u Parizu posle Rima“.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.