Sara Sorribes i Cristina Bucsa odvesti španski tenis u još jedno finale Mutua Madrid Opena

Sara Sorribes i Cristina Bucsa odvesti španski tenis u još jedno finale Mutua Madrid Opena

Oni su pobedili Pavljučenkovu i Potapovu u teškom meču

IL Španski tenis će se takmičiti za Naslov, konačno, u Mutua Madrid Open 2024 zahvaljujući Sari Sorribes i Kristina Bucsa, dva igrača koji imaju dobre putanje za Odvojene u modalitetu u paru ali koji su se pridružili posredno zbog povrede svojih uobičajenih partnera, na ovom turniru je pokazao dobar odnos i odličan učinak. U polufinalu pobedili Anastasiju Pavlyuchenkova -igrač koji je najviše puta igrao na Mutua Madrid Openu- i Anastasija Potapova 6-4, 7-6 (1) u komplikovanom i teško vođenom meču.

Španski duo je igrao sa dobrim Rapport, spretnost i sigurnost. Održavali su konstantnu liniju tokom celog meča dok su Rusi bili plen uzdi i padovi koji ih, uostalom, nisu terali da polete na semafor. Počinili su opasnu količinu Dvostruke greške Sara i Kristina nisu napravile ništa, ali su to nadoknadile sa nekoliko udaraca koje su dodirnuli za par Mm suština.

U drugom setu, Bucsa i Sorribes su došli do Dominira sa 5-3 PMeđutim, priznali su tri utakmice zaredom. Nisu izgubili koheziju ili Koncentraciju i uspeo da forsira taj-brejk i dominira njime. Uspeh, bez obzira na to šta se dešava u finalu, što ima pozitivan uticaj na njihove šanse za finale. Olimpijske igre i u svojoj ulozi u Billie Jean King Cup, iako je Sara istakla da se nisu konsultovali sa trenerom, Anabel Medina, da formiraju par.

Njena protivnica u finalu biće višestrana Barbora Krejčikova i Laura Siegemund, koji je pobedio vrhunskog nosioca u polufinalu, Hsieh I Mertens, 6-3 i 7-5. „Nadam se da će u finalu staza biti Pun, da više nema karata“, rekla je Kristina Bucsa. U polufinalu su, naime, igrali na stadionu Santana sa više od pola ininga, što im se preokrenulo u korist.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.