„Vratićeš se“: Feliks Auger-Alijasime napisao madridskoj poruci za povređenog Jiržija Lehecku

"Vratićeš se": Feliks Auger-Alijasime napisao madridskoj poruci za povređenog Jiržija Lehecku

Kanađanin se plasirao u svoje prvo finale Mastersa 1000 u petak, pošto je češka kandidatura bila isprekidana iznenadnim problemom sa leđima.

Pokvarena sreća u muškom žrebu na Mutua Madrid Openu nastavljena je u petak u skraćivanjem drugog polufinala sedam utakmica u susretu.

Ovog puta, Jirži Lehecka je bio primoran da zaustavi svoje devojačko polufinale ATP Mastersa 1000 sa Feliksom Augerom

Lehecka je sredinom meča dobio penziju tokom četvrtfinala kada je Daniil Medvedev ubacio peškir sa 6:4. Nosilac broj 3 je rano u njihovom okršaju pokupio povredu zavisnika i takođe pokušao da igra na post tretmanu.

Za Auger-Aliassime je prethodno video jakuba Mensika kako prestaje da igra u trećoj rundi sa problemom sa desnim laktom. Posle zbacivanja šampiona Barselone Kaspera Ruda, nekadašnji svetski broj 6 je potom dobio šetnju u četvrtfinalu od vrhunskog nosioca Janika Grešnika, koji se odlučio da ne rizikuje dalju povredu desnog kuka.

Novi muški šampion biće krunisan u nedelju, pošto se Auger-Alijasime sastaje sa Andrejem Rublevom. Sedmi nosilac zaustavio je kandidaturu Tejlora Frica pobedom 6-4, 6-3.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.