Simona Halep opisala bol pozitivnog doping testa u intervjuu u Wertheimu

Simona Halep opisala bol pozitivnog doping testa u intervjuu u Wertheimu

U ekskluzivnoj sedeljci, bivši svet br. 1 detaljno je opisao njen šok i tugu na testiranju pozitivnog na roksadustat, što je prekršaj za koji je na kraju proglašena da ne snosi „značajnu krivicu“ Od strane Arbitražnog suda za sport.

U predstojećem intervjuu za Teniski kanal, Simona Halep deli živopisna sećanja na trenutak kada je nekadašnji svetski broj 1 otkrio da je pozitivna na roksadustat, zabranjenu supstancu, posle US Opena 2022. godine.

„Oh, kao da te je kamion udario“, opisala je u ekskluzivnom razgovoru sa Džonom Verthajmom. „A kada sam primio mejl, bilo je kao: ‘To je greška. Ne moћe biti istina, ova.’ Da, bila je stvarno velika muka kada se ovo desilo, i nikad nisam pomislio da mogu da živim ovako nešto.“

Dvostruki Grend slem šampion, Halep nikada ranije nije bila na udaru Međunarodne agencije za integritet tenisa (ITIA), i dugo je bila otvoreni zagovornik čistog sporta, i zaista, otkriće da je Rumunka optužena za poboljšanje performansi supstance – nakon čega je usledilo dalje saopštenje ITIA da postoje nepravilnosti pronađene u Haletinom atletskom biološkom pasošu (ABP) – izazvalo je šok

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by Simona Halep (@simonahalep)

„Bilo je zaista, zaista teško“, rekla je Halep. „Prvo zato što nisam znao kako se to desilo. A onda kada sam otkrila kontaminirani dodatak, bilo je malo bolje jer znate šta se bar desilo. Ali da, ipak, bila je katastrofa živeti tu emociju.“

Halep, koja je tvrdila da je roksadustat rezultat kontaminirane supstance koju je počela da uzima pre Ju-Es opena, privremeno je suspendovana u oktobru 2022. godine. Nakon što je ITIA prvobitno izrekla četvorogodišnju zabranu, 32-godišnjakinja je na kraju stavljena na stranu 18 meseci kada je Arbitražni sud za sport (CAS) preinačio njenu abP presudu i saopštio da „nema značajnije greške“ za prisustvo roksadustata u njenom sistemu.

Halep je razgovarala sa Verthajmom u Bukureštu na širokom intervjuu, u kojem je opisala svoje stanje uma tokom suspenzije i svoje planove da se vrati akciji, što je i zvanično uradila na Otvorenom prvenstvu Majamija u martu. Ona je ponovo stala na stranu zbog povreda, ali je slobodna da igra i prihvata vajld karte sa bilo kog turnira koji će je pozvati.

Kompletan intervju emitovaće se na Teniskom kanalu ovog meseca.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.