Karlos Alkaraz neće igrati u Rimu zbog mišićavog edema u pronator teresu i već gleda ka Parizu

Karlos Alkaraz neće igrati u Rimu zbog mišićavog edema u pronator teresu i već gleda ka Parizu

Patio je u četvrtfinalnom meču sa Rublevom zbog nelagodnosti u desnoj podlaktici koja ga je već naterala da se povuče iz Monte Karla i Barselone

CArlos Alkaraz neće igrati masters 1000 u Rimu. Mursijski teniser je objavio da se povlači preko svojih društvenih mreža nakon što se povukao iz nelagodnosti u pronatornim teresima desne ruke koja ga je već primorala da se povuče iz Monte Karla i Barselone.

„Osetio sam bol posle igranja u Madridu, nelagodnost u ruci. Danas sam uradio neke testove i Imam mišićavi edem u pronator teresu, kao rezultat moje poslednje povrede. Nažalost, neću moći da igram u Rimu. Treba mi odmor da se oporavim i da budem u stanju da igram bez bolova na 100%“ napisao je na svom X profilu.

Alkaraz se, kako je juče izvestila MARCA, osetio nelagodnost protiv Andreja Rubleva u Mutua de Madridu. Po završetku meča, teniser se sastao u sali sa svim članovima svog tima. Objasnio im je senzacije koje je imao na stazi i da nisu bile najbolje u njegovoj desnoj ruci. Zato Ovog petka izvršeni su testovi u toj oblasti koji ga primoravaju da ponovo prestane.

Karlitosov cilj je da stigne u najboljem mogućem stanju na Rolan Garosu (od 26. maja do 9. juna) gde će se pojaviti kao treći nosilac.

Alkaraz je trebalo da otputuje u Rim sledećeg utorka u pratnji Semjuela Lopeza na trenerskim dužnostima. Sada ćete napraviti pauzu dok ne budu postojale pune garancije da možete da se vratite da igrate bez bola u okolini i bez potrebe da koristite meš kompresiju.

Neće braniti treću rundu

To je drugi put u poslednje tri godine da Španac zbog povrede nije mogao da prisustvuje italijanskom Mastersu 1000. On će oduzeti 45 poena od trećeg kola 2023. na jednom od retkih turnira na kojem je imao prostora da postigne poene. Na horizontu ima 720 bodova iz polufinala Rolan Garosa i još 2.500 između titula kraljice i Vimbldona.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.