Sabalenka izbegla poraz od Rajbakine i ciljaće svoju treću titulu u Madridu

Sabalenka izbegla poraz od Rajbakine i ciljaće svoju treću titulu u Madridu

Svetski broj 2 je preokrenuo meč sa 6-1, 3-1.

Nili je toliko uobičajeno da Br. 1 i br. 2 na svetu sastaju se u finalu WTA turnira, ali to se dešava u subotu na Mutua Madrid Open, kada će stadion Manolo Santana biti domaćin Najbolji susret koji ženski tenis može da ponudi danas. Posle jasnog trijumfa lidera svetske rang liste, Iga Swiatek, o Medison Kljuиeve (6-1, 6-3), Aryna Sabalenka izbegao poraz eleni Rybakina (1-6, 7-5, 7-6) za dva sata i 15 minuta igre.

Istina je da je to bila igra bez Prognoza, između Sabalenke, veoma čvrstog sveta br. 2, mada protiv Andrejeve Nije uspelo previše uprkos jasnoj pobedi, i Rajbakini, jednom od najvažnijih igrača na svetu, u obliku sezone. Istina je da je meč mogao da se završi veoma rano jer nije postignut u vreme igre kada je Rybakina nosila Vođstvo od 6-1 i 3-1 dok Sabalenka nije uspeo da odigra dobro dva poena zaredom.

Ali to je bilo na strani Belorusa. Promenio je znak meča. Poboljšao se u svom Pokrete Na terenu je bolje birao šuteve i uspeo da izjednačavanje meč i iskoristite prvi momenat drugog seta. vacilacija od Rajbakine da bi se postiglo ‘razbiti‘ odlučujuće. Treći set je ravnomerno uparen sve dok Sabalenka nije povela sa 4:1 u taj-brejku. uspeo da se snađe. Rajbakina je spasao dva meč lopte.

Swiatek će pokušati da je postigne Prvi titula u Madridu, veliki turnir na šljaci koji mu nedostaje posle pobede na Rolan Garosu i u Rimu. Sabalenka, ravnopravna Petra Kvitova kao igrač koji je najviše puta pobjedao u Madridu. Čeh je krunisan Tri a Arjana to moћe da uradi ove godine.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.