Billie Jean King dobija doručak šampionskog tretmana, koji će se pojaviti na kutiji sa žitaricama

Billie Jean King dobija Doručak šampiona. Pojaviće se na kutiji sa žitaricama.

„Posvetio sam svoj život jednakosti za sve, uzdizanju onih oko mene i inspirisanju devojaka i žena, posebno, da sanjaju velike snova“, rekao je King. „Ova kutija se oseća kao trenutak punog kruga dok slavimo sledeću generaciju šampiona.“

MINEAPOLIS (AP) — Bili Džin King je 39-godišnji Grend slem šampion i šampionka sa jednakim pravima – a sada dobija doručak u Čempionšipu. Dvostruko indukovana teniska dvorana Slavnih pojaviće se na kutiji sa ograničenim izdanjem „Wheaties“.

Proizvođač žitarica saopštio je u četvrtak da će narandžasti paketi sa Kingom na naslovnoj strani biti dostupni u prodavnicama širom SAD kasnije ovog meseca.

„Posvetio sam svoj život jednakosti za sve, uzdizanju onih oko mene i inspirisanju devojaka i žena, posebno, da sanjaju velike snova“, rekao je King. „Ova kutija se oseća kao trenutak punog kruga dok slavimo sledeću generaciju šampiona.“

King je bio pokretač stvaranja ženske profesionalne teniske turneje, jednakog novca od nagrade za žene i muškarce i prolaska titule IX.

Osamdesetogodišnja Amerikanka osvojila je ukupno 39 titula u singlu, ženski dubl i mešoviti dubl na Grend slem turnirima tokom svoje igračke karijere.

Izabrana je u Međunarodnu tenisku kuću slavnih 1987.

„Pšenica je bila veliki deo mog detinjstva. Počeo sam svaki dan da jedem činiju za našim stolom za doručak u Long Biču, Kalifornija. Dok sam ulazio u našu kuhinju, savijao bih se i govorio, „Žitarice, doručak šampiona!“ Inspirisao me je toliko šampiona u žitaricama tokom godina“, podelio je King na X- u, platformi ranije poznatoj kao Tviter.

„To je ostvarenje sna da bih se sada našao u tako dobrom društvu. Hvala Žitićima što su me prepoznali.“

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.