Jirži Lehecka prošao u polufinale Madrida nakon što se Daniil Medvedev povukao sa povredom

Jirži Lehecka prošao u polufinale Madrida nakon što se Daniil Medvedev povukao sa povredom

Seme br. 3 je izgleda pokupilo problem sa dodavačem tokom četvrte utakmice njihovog takmičenja u četvrtak.

U sredu su oba muška četvrtfinala na Mutua Madrid Openu otišla u odlučujuće setove.

Dan kasnije odigran je samo jedan set preko preostala dva. I sa preokretom događaja, jedna od neočekivanijih polufinalnih postava na Masters 1000 bini u skorašnjem sećanju se ujedinila.

Nakon što se Janik Siner povukao pre suočavanja sa Feliksom Auger-Alijasimeom, Daniil Medvedev nije uspeo da završi takmičenje sa Jiržijem Leheckom zbog povrede na meču. Čeh je zvanično napredovao, 6-4, ret.

Nosilac broj 3 je ostao na 3-2 zbog medicinskog tajmauta van terena, pošto je bio zabrinut tokom četvrte utakmice. Medvedev je nastavio sa, kako se činilo, povredom desnog dodavača, mada je njegovo kretanje bilo vidno kompromitovano kada je bio isteran široko, posebno na forhend krilu. Trener se vratio dve utakmice kasnije kako bi ponovo radio na pogođenom prostoru, a igrači su i dalje na servisu.

Medvedev je procenjen pre odlaska da bi problem pogledao pet utakmica u takmičenju.

Medvedev je procenjen pre odlaska da bi problem pogledao pet utakmica u takmičenju.

Lehecka je prelomio za 5:4 kada je Medvedev forhendom isekao traku i izleteo. Nakon što je nosilac broj 30 odserviran za set, šampion US Opena 2021. odlučio je da prestane. Razumljiva odluka, s obzirom da je Medvedev branilac titule na Internazionali BNL d’Italia u Rimu sledeće nedelje.

Ovaj 22-godišnjak je došao do snažne pobede nad Rafaelom Nadalom u 16. kolu. Lečeka je usamljeni igrač četiri titule koje se nadaju da će debitovati u polufinalu na 1000 nivoa protiv Auger-Alijasimea.

U prvom obračunu u petak, Andrej Rublev se sastaje sa Tejlor Fric. Dok su obojica bivši šampioni Mastersa, Rublev je ušao na ovaj turnir u nizu poraza od četiri meča. Fric je stigao na leđa plasmana u minhensko finale, mada je bio 3-3 doživotno u Caja Magici, pre nego što je napravio ovaj duboki zaobilaak.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.