Daniil Medvedev se povlači iz Madrida sa Leheckom, a Alkaraz će na Rolan Garos stići na treće mesto

Daniil Medvedev se povlači iz Madrida sa Leheckom, a Alkaraz će na Rolan Garos stići na treće mesto

Rus je rekao da je dosta problema sa nogom posle gubitka prvog seta

Prva posledica poraza Danila Medvedeva u penziji sa Jiržijem Leheckom u četvrtfinalu Mutua Madrid Opena je da će biti Čeh je polufinalista turnira i, samim tim, onaj koji se sutra suočava sa Kanađaninu Feliksom Auger-Aliasimeom.

Druga realnost je da Karlos Alkaraz će zadržati svoje mesto na ATP podijumu kao treći sa zaostatkom Rusa, iza Novaka Đokovića i Janika Grešnika.

U stvari Španac je osigurao da ovog četvrtka, bez igranja, bude treći nosilac u žrebu za žreb za Rolan Garos. On može neodluиno da padne na stranu Đokovića ili Grenera, sa kojim bi se sastao samo iz polufinala.

Medvedev je ušao u svlačionicu vodeći 3-2. Imao je bolove u gornjem delu desne noge. Ponovo je zatražio prisustvo fizioterapeuta sa 4:3. Rus je držao svoj servis do devetog gema. Tada je priznao lehecku prvu pauzu. Sa 6-4 je rekao da je dosta jer ne želi da rizikuje svoje prisustvo u Rimu, gde je aktuelni šampion, a još manje na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Orphan of Stars turnir

Povlačenje Medvedeva pridružuje se Janniku Grešniku i porazima Rafaela Nadala i Alkaraza za samo tri dana. Jedan od dvojice finalista u nedelju biće ili Lehecka ili Aliassime, a drugi će izaći iz duela između Andreja Rubleva i Tejlora Frica.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.