Žitarice™ proslavile šampiona u sportu i jednakosti Bili Džin King na ikoničnoj narandžastoj kutiji

Žitarice™ proslavile šampiona u sportu i jednakosti Bili Džin King na ikoničnoj narandžastoj kutiji

MINNEAPOLIS–(BUSINESS WIRE)–May 2, 2024–

Wheaties je danas objavio svoju najnoviju kutiju sa ograničenim izdanjem u kojoj se nalaze ikona i aktivistkinja atletičarka Billie Jean King, pravi šampion u žitaricama. Dok je ovo prvo Kraljevo pojavljivanje žitarica, nije joj strano da prvi bude na terenu i van njih. Ona je visoko odlikovana teniska šampionka — osvojila je 39 velikih titula, uključujući rekordnih 20 vimbldonskih šampionata — i bila je prva žena sportista koja je dobila predsedničku medalju slobode. Ona je takođe prva žena koja je dobila ime sportskog objekta u njenu čast, i prva žena koja je zaradila preko 100.000 dolara u nagradnoj sezoni. Svojim aktivizmom i nagonom, King je promenila percepciju ženskog sporta.

Ovo saopštenje za štampu sadrži multimediju. Kompletno izdanje pogledajte ovde:

https://www.businesswire.com/news/home/20240502106027/en/

Billie Jean King debituje u Wheaties Box-u slaveći svoje nasleđe kao trailblazer na terenu i van nje sa ikoničnom narandžastom kutijom. (Foto: Poslovna žica)

„Bili Džin King već decenijama definiše šta znači biti šampion u žitaricama, kao pravi zagovornik jednakosti između muškaraca i žena od teniskog terena do sobe za sastanke i šire“, rekla je Mindi Marej, direktorka brend iskustva, Morning Foods. „Oduševljeni smo što je prepoznajemo na našem najnovijim naslovnim stranama kutije sa žitaricama i slavimo korake koje je napravila za sportiste svuda.“

Više od 100 godina, Žitarice odaju počast sportistima koji su šampioni u svom sportu i u zajednici, a King se pridružuje stotinama prestižnih sportista i sunarodnika olimpijaca koji se proslavljaju sopstvenom narandžastom kutijom.

„Počastvovan sam što sam na sledećoj kutiji sa žitaricama da se pridružim nasleđu neverovatnih sportista i radu koji smo uložili za naš sport i naše zajednice“, rekao je King. „Posvetio sam svoj život jednakosti za sve, uzdizanju onih oko mene i inspirisanju devojaka i žena, posebno, da sanjaju velike snova. Ova kutija se oseća kao trenutak punog kruga dok slavimo sledeću generaciju šampiona.“

Dok Žitarice nastavljaju da odaju počast sportistima svetske klase svojim potpisom Narandžasta kutija, brend takođe svuda slavi sportiste svojim novim žitaricama Wheaties Protein. Ova nova inovacija iz žitarica je do sada najveća ponuda proteinskih žitarica od General Mills-a sa više od 20g proteina po porciji i dostupna je u dva ukusna ukusa, Honey Pecan i Maple Almond. Wheaties Protein je sada dostupan u odabranim Walmart prodavnicama i od proleća će biti na policama u maloprodajnim objektima širom zemlje.

Kutija za žitarice u ograničenom izdanju Billie Jean King biće dostupna na maloprodajnim objektima širom zemlje ovog meseca po predloženoj maloprodajnoj ceni od 6,19 dolara.

O generalu MilsuGeneral Mils pravi hranu koju svet voli. Kompanija je vođena svojom strategijom ubrzanja da pokrene vrednost deoničara hrabrom izgradnjom svojih brendova, nemilosrdnim inovacijama, oslobađanjem svojih razmera i stajanjem zauvek. Njen portfolio omiljenih brendova uključuje imena domaćinstava kao što su Cheerios, Nature Valley, Blue Buffalo, Häagen-Dazs, Old El Paso, Pillsbury, Betty Crocker, Yoplait, Totino’s, Annie’s, Wanchai Ferry, Yoki i još mnogo toga. Sa sedištem u Mineapolisu, Minesota, SAD, General Mils ostvario je fiskalnu 2023. godinu neto prodaju u SAD od 20,1 milijardu dolara. Pored toga, udeo kompanije u nesolidnom zajedničkom preduzeću neto prodaji iznosio je ukupno 1,0 milijardi dolara.

Prikaži izvornu verziju na businesswire.com:

https://www.businesswire.com/news/home/20240502106027/en/

KONTAKT: General Mills Communications

763-764-6364

media.line@genmills.comEdelman

Kerolajn Liri

         caroline.leary@edelman.com

KLJUČNA REČ: SJEDINJENE DRŽAVE SEVERNA AMERIKA MINESOTA

KLJUČNA REČ INDUSTRIJE: AMBALAŽA MALOPRODAJA SPORTSKA PROIZVODNJA SUPERMARKET TENIS HRANA/PIĆE

IZVOR: General Mills

Copyright Business Wire 2024.

PUB: 05/02/2024 02:00 PM/DISC: 05/02/2024 02:04 PM

http://www.businesswire.com/news/home/20240502106027/en

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.