Sviatek će dobiti još jednu šansu u Madridu: Pobedila kiz i ponovila finale na WTA 1000

Sviatek će dobiti još jednu šansu u Madridu: Pobedila kiz i ponovila finale na WTA 1000

Br. 1 čeka pobednika meča između Sabalenke i Rajbakine

IMutua Madrid Open može da se pohvali da ima tri od prva četiri mesta na rang listi u polufinalu ženskog žreba. Iga Swiatek, WTA br. 1, kvalifikovala se za svoje drugo uzastopno finale na Caja Mágici u četvrtak posle pobede nad Medison Kiz, 6-1, 6-3.

Doslednost Poljaka sprečava bilo koga da joj se približi na rang listi. Trenutno drugi reket na ženskoj turneji je Koko Gauf, 3.247 poena dalje. Arjana Sabalenka, aktuelna šampionka u Madridu, Mogao bi da povrati drugo mesto ako uspe da ponovi finale večeras. Pre toga, on će morati da stavi tačku na otpor Elena Rajbakina. Treba se setiti da je Kazahstanka upravo krunisana u Štutgartu, ostavljajući samu Sviatek na putu u penal rundi.

Sa 22 godine, Iga teži svojoj dvadesetoj tituli profesionalca, šesti na kombinovanom turniru. Pre toga je dva puta po pobedio u Indijan Velsu i Rimu, a jednom u Majamiju.

Kiz je mučila samo najbolju teniserka planete kada je preuzela vođstvo na startu drugog seta. Bilo je 1-0. Toliko je dugo bio u prednosti u rezultatu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.