Nadalov oproštaj i Lehecke suze

Nadalov oproštaj i Lehecke suze

Pobednik Nadalovog poslednjeg meča u Madridu takođe je prošao kroz mali duel koji je prvi oproštaj od legende

IDetalj koji možda najbolje pokazuje istinito jačina onoga što je doživeo prošlog utorka uveče u Caja Mágica, u prvom od Opraљtanja od Rafael NadalNije bio pod kamerama ili reflektorima. To nije bio Parlament od Rafe. To nije bio javnost stojeći, to nije bio Platna ni Trofej. To je bilo Osoba. Osoba koja je bila bliska, koja je sve to osećala duboko u sebi, ali koja je bila na kraju dana. Margina. Nije kliše ‘osetiti ga’ zato što Primetio, i mnogo toga. Ko god da je bio na stazi sigurno nije mogao da ga vidi jer Niko Gledao sam u njega. Svako ko ga je video na televiziji možda je to primetio u trenu. čišćenje kamere koja se neobavezno fokusirala na njega nekoliko sekundi, jer ga ni oni nisu razlikovali svojom pažnjom.

Ali Jirži Lehecka Bio je tamo. Zaboravio od svih. U svom Fotelji karijera igrača. I Plakao. Nije suza, ali videle su mu se oči Svetlo i gest zadržavanja suza. Za sve one koji su živeli u trenutku, to je bilo malo Dvoboj: osoba koja je bila sa nama tokom tri decenije, Ceo život, sa kojim smo uživali i patili, stalno prisustvo među nama, počinje da nam govori da je njegovo vreme da nas prati kao i do sada Zavrљava.

Za Jiržija Lehecku, to vreme se protezalo Celog života. Jirži Lehecka je upravo Pobediti Rafael Nadal u svom Poslednji meč na jednom od njegovih omiljenih terena. Igrao je veoma dobro. Odlično. Pokazao je majstorstvo, uprkos mladosti, u direktnoj i brzoj igri i senzacionalnom Reflekse. Najbolji Nadal, onaj iz 2008, 2012. ili 2020. koji bih ubacio Poteškoće I možda bih ga pobedio. Tim iz 2024. godine, onaj u poslednjoj deonici, je pobeđen.

A za Lehecku, Nadal je oduvek bio referent vitalno, jer oba Deljene svet koji su ljudi na tribinama videli spolja. Nije da je bio ili nije bio njegov omiljeni igrač: već da je cela generacija tenisera koja je razvila svoju formativnu fazu tokom Era Velike Trojke, imaju ih kao svoj cilj, cilj i model. Jirži Lehecka je imao četiri godine kada je Nadal osvojio svoj prvi Rolan Garos. Rođen je ubrzo nakon što je Rafa odigrao svoj prvi profesionalni meč. Kada je Rafa, 2017. godine, prevazišao svoju krizu prvog uzrasta, upao je u kategoriju Kadet I poиeo sam da ћivim kao profesionalac. Možda su njegov stil i njegov ukus skloniji Đoković ili po Federer, ali je jasno da je Rafa bio, morao je biti, Referenca Za njega: bili su u svim teniskim љkolama.

I on Prepoznao. Dan pre meča je izjavio »do 600-te na svetu -Rafin trenutni plasman- mislim da mogu da ga pobedim“ i potom istakao da je svestan da je „Nadal na šljaci jedan od najvećih Izazove čak i ako nema svoju najbolju sezonu. To će biti Иast deleći sud sa njim.“ Sa Ljubaznost profesionalni profesionalci koji bi trebalo da Ratnici, obojica su igrali u najboljem izdanju, a Jirži je pobedio. Na kraju igre, na isti način kao i Rafa i Rodžer su plakali kada se oprostio na Lejver kupu jer su oboje gledali u zajedničku prošlost, Lehecka je znao da se viđa sa svojim Buduжnost, možda u budućnost o kome sam mogao da sanjam. I da će njegovo ime ostati Ujedinjeni Rafael Nadal.

Rafa je govorio na kraju meča. Rekao je to Nadao sam se da ću biti pozitivan primer za novu generacijuNa isti način na koji je nekoliko puta u poslednjih nekoliko meseci rekao da želi da se povuče na stazi Konkurentne. I uspeo je još jednom. Rafael Nadal Opet je takmičarski nastrojen, to je pokazao Na terenu, čak i da ne može da odigra još jedan meč, već može da kaže da je Ostvaren cilj koji je bio obeležen za penziju.

Postoje mečevi svih sportova za koje se kaže da su izgubljeni od strane oba ili da obojica moraju da pobede. Meč između Nadala i Lehecke bio je jedan od drugih i drugih mečeva. Obojica su postigli nemoguće da postignu. Lehecka je pobedila. Rafa je pobedio u trci. Hvala vam oboma.

I zahvaljujući Tenis. Sport u kome je Poљtovanje, sportsko ponašanje, zasluge drugih se prepoznaju… Te stvari DemonstracijeIdemo.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.