Pedro Cachín, rival Rafaela Nadala: Radnik u reketu… koji je već pobedio u Madridu

Pedro Cachín, rival Rafaela Nadala: Radnik u reketu... koji je već pobedio u Madridu

On je jedan od stotina tenisera koji razvijaju svoje karijere, posebno u Čelendžeru i ITF kalendaru

PHedron Cachin, Rafaelov rival Nadal u trećem krugu Mutua Madrid Open 2024, On je jedan od onih tenisera koji sa ponosom mogu da podnesu časnu titulu ‘Radnici u reketu’. Tenis nije samo za velike zvezde: oni i veliki turniri su kulminacija kalendara koji tokom cele godine sviraju Stotine profesionalnih tenisera i koji traže način da ostanu profesionalci, da živi od tenisa. Oni su ti koji napajaju mašineriju

I Uopšte nije lako s obzirom na trenutnu organizaciju muškog i ženskog kola. Tko je Iza ‘Top 100’ Ima poteškoća da to uradi. Igraju turnire ITF & Challenger, sa malom publikom, obično -ali uvek stvarnom Amateri i poznavaoci tenisa- i Loš ekonomski učinak. I Nevidljiv. U zvaničnoj statistici Pedra Cachína, postoje 67 ATP mečeva, sa 25 pobeda i 42 poraza. Zapravo, računajući prelime, ITF i Challenger, Odigrao je 604 singla. Pobeda 362.

Pedro Cachin On pripada toj grupi od više stotina igrača, iako je u Gornji stratum: je bio ‘Top 50’ – Trenutno je 91 ATP-. Prošle godine je pobedio u klasiku gline Gstaad I takođe mora da se zasluge za to šest čelendžer titula. Jedan od njih, Otvaram Comunidad de Madrid, u organizaciji Teniske federacije Madrida i koju je osvojio 2022. godine – 2023. je bio finalista – tako da se može reći da već zna kako je to biti šampiona u Madridu.

Ali sa njihovim porazom u polufinalu Šenzen čelendžera 2023. Gubitnički niz koji je dostigao 15 zaredom i koju je prelomio u prvom kolu ovog Mutua Madrid Opena protiv Sebastijana Ofner 6-3, 6-3. Nastavio je da iznenađuje Frensis Tijafo 7-6, 3-6, 6-4.

Pedro Cachín boravi u Barseloni kao način da se uštedi novac Centralizacija Velika većina tenisera igra jednim okom na terenu, a drugim na terenu. Nalog rezultata koji im omogućavaju da odigraju još jedan turnir – većina turnira na šljaci igra se u Evropi i u Americi daljine veoma otežavaju putovanje u kalendaru izazivača. Mnogo igra u Španiji pošto je španski kalendar obiman, pa će na Mutua Madrid Openu moći da kaže koji igra, na neki način, kod kuće. Čak i ako je protiv Rafaela Nadala Ko, uzgred, trenutno je na vrhu rang liste.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.