Rafa Nadal ostavlja sve na terenu protiv Čačana da bi se plasirao u 16. kolo u Madridu

Rafa Nadal ostavlja sve na terenu protiv Čačana da bi se plasirao u 16. kolo u Madridu

Španac gura svoj stas do granice tako što ostaje na terenu 3 sata i 4 minuta

Rafael Nadal ima plan i savršeno ga izvršava. On je na Godou saopštio da je uronjen u vremensko suđenje kako bi bio konkurentan na Rolan Garosu (od 26. maja do 9. juna). Odigrao je dva meča u Barseloni i sada je odigrao tri na Mutua Madrid Openu, gde će odigrati najmanje četiri jer su se ovog ponedeljka plasirali u rundu 16 posle poraza Pedro Cachín, 6-1, 6-7(5), 6-3.

Sve što dolazi od sada je nepredviđen poklon koji će morati da se analizira do milimetra. Manacori ulazi u Neistražena teritorija. I to je da bi pronašao poslednji put kada si bio primoran na Da biste toliko igrali na turniru morate da se vratite na US Open 2022. On je pobedio Rinkija Hijikatu, Fabija Fogninija i Rišar Gaskea, pre nego što je izgubio od Frensis Tijafo.

„Prioritet ovde u Madridu je i dalje da se ništa ne dešava. Moram da budem ubeđena da moj stas reaguje na mene. Moram da povratim samopouzdanje u svom telu“, ponavlja teniser, koji dodiruje noge po zemlji zbog izveštaja o povredi koji je obeležio njegove poslednje dve sezone. Duel sa Cachínom bio je tek deseti u poslednjih 17 meseci.

Na Rafi je i Rim, koji za njega počinje četiri dana posle Mastersa 1000 u glavnom gradu Španije.

Nadal je počeo povratkom jer je njegov protivnik izabrao da servira. Izgubio je prva dva poena i preokrenuo sledeća četiri u svoju korist. ‘Pauza’ za njega. To je bilo dovoljno legendi da ih stavi na drugu stranu mreže. Ostalo je uradio Petar, koji opravdao 15 poraza u nizu sa kojima se predstavio u Madridu.

Cachín je otvorio svoj ormarić u 15. minutu. Još jedna puna kuća u elektrani Manolo Santana. Izbegao sam krofnu. Ništa drugo nije uradio u prvom činu. Meč je zaustavljen zbog nesmotrenosti navijača.

Izgubio je uvodni servis drugog seta i Njihovi protivnici su stavili 2-0 na semafor. Argentincu je trebalo neko vreme da shvati da se Nadal muči da trči napred. Onda je počeo da se koristi sa drop šotima.

Nadal ne pregovara: Njegov meč u isto vreme kada i Madrid-Bajern? Mislim da ne…JAVIER MANCEBO

Rafa je pogodio fizički pad i, za tren oka, našao se sa 4:1 u rezultatu. Piter je podigao šipku. Spustio ga je kada je shvatio da može da potpiše žreb. Učinio je to duplom greškom, servirajući na 5-4, pošto je trošio dva poena u drugom setu. Dve desne ruke su otišle široko. Argentinac bi ponovo slomio Rafin servis da bi ga izgubio pre konačne iznenadne smrti. Tamo je Cachín imao prednost od 4:1 i dva servisa. Ni to se nije zavrљilo. Uradio je to kada je delovalo najteže, sa bekhend dodavanjem posle očajnog uspona u mrežu iz Manakora.

Masters 1000 mečeva osvojeno/izgubljeno

Rafael Nadal 409-88

Novak Đoković 403-88

Rodžer Federer 381-108

Endi Marej 230-101

Nadalovo telo je bilo znak pitanja. Posle 2 sata i 2 minuta protiv Aleksa de Minaura, bio je izložen tome da bude na pesku Manolo Santane duže nego što je želeo. U Barseloni je priznao da nije bio spreman duže od 90 minuta. Igrao sam 3 sata i 4 minuta danas.

Poslednji put kada je bio na terenu toliko dugo, više od tri sata, završio je poražen i povređen u četvrtfinalu u Brizbejnu sa Džordanom Tompsonom (3 sata i 26 minuta). Rafa je poveo sa 2:0. Protivnik mu se poklopio. Igra je bila pokolj. Na kraju je pobedio, ali posledice će se videti sutra.

Veliki izazov

U Madridu, nemilosrdno, Jirži Lehecka ga čeka u utorak, 31. na ATP listi i sa kojim se nikada nije suočio. Lehecka je dao dobar izveštaj Tijagu Monteiru, dželatu Stefanosa Cecipasa.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.