Ko je Jirži Lehecka, Nadalov rival: Otac mu je plivač, a majka sportista, ljubitelj je metode Vima Hofa…

Ko je Jirži Lehecka, Nadalov rival: Otac mu je plivač, a majka sportista, ljubitelj je metode Vima Hofa...

Čeh, španski dželat na poslednjem Dejvis kupu, prvi put će izazvati Nadala u utorak

Jirži Lehecka, 22-godišnji 31. na ATP listi, u utorak će na test staviti tenis Rafaela Nadala i posebno stas. Čeh je osuđen na elitnog sportistu.

Njegov otac, Jirži, bio je profesionalni plivač, a njegova majka Romana je takođe bila profesionalni sportista. Tek kada sam imao 15 godina, kada se preselio u centar za visoke performanse svoje zemlje u Prostejovu, kada se opredelio za sport reketa.

Lehecka je bila podjednako dobra u skijanju i biciklizmu. Jedna od tajni njegovog uspeha je da sledite metodu Vim Hof, nazvan po holandskom sportisti koji se bavi ekstremnim sportovima na ledu. Drži nekoliko Ginisovih svetskih rekorda, uključujući penjanje na Everest noseći samo kupaći.

Deluje na disanje, meditaciju i stvrdnjavanje sa ciljem da kontroliše telo i um. „Radi se o poboljšanju imunog sistema pojedinca i smirivanje glave“, pojasnio je Lehecka 2020. godine.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.