Emotivno finale između Cachína i Nadala: „To je ostvarenje sna za mene. Mogu li da te zamolim za majicu?“

Emotivno finale između Cachína i Nadala: "To je ostvarenje sna za mene. Mogu li da te zamolim za majicu?"

Argentinac je želeo suvenir jedinstvenog meča u karijeri i Španac mu ga je rado poklonio

IJa sam Argentinac Pedro Cachín Ispunio je san kada se u ponedeljak suočio sa Rafaelom Nadalom, sa kojim je izgubio posle tri sata i četiri minuta i tri teška seta, a na kraju meča, u mreži, tražio mu je majicu.

Argentinac, 91. od Mastersa 1.000 u Madridu, uzeo je poraz protiv jednog od najboljih igrača u istoriji.

Kao što je često slučaj, naročito u fudbalu, Čačin se nije ustručavao da od Španca zatraži majicu. Bilo je to na kraju meča, u mreži.

„To je ostvarenje sna za mene. Nisam siguran kakav je protokol u ovim slučajevima, ali mogu li da vas pitam za majicu?“, rekao je Argentinac Nadalu dok su jedni drugima čestitali na odigranom meču.

Nadal je klimnuo glavom. „Onda ću ti dati jedan“, odgovorio je. A onda je uzeo košulju iz torbe, otišao na argentinsku klupu i predao mu je da ispuni želju svog rivala. Cachín je ispunio san.

Mnogo mu se zahvaljujem na gestu i istina je da mislim da je on sjajna osoba. Pokušaću da ga navučem da mi potpiše košulju u nekom trenutku i okačim je sa slikom igre.

Pedro Cachín

Kasnije, na konferenciji za novinare, Cachín je objasnio kako je doživeo taj trenutak: „Rekla sam mu ono što sam oduvek želela da mu kažem i zahvalila mu se što je ispunio san dečaka koji ga je 2005 godine gledao kako osvaja Rolan Garos iz kreveta Bila je nedelja i danas sam morao da se suočim sa njim.“

„Mnogo mu se zahvaljujem na gestu i istina je da mislim da je sjajna osoba. Pokušaću da ga navučem da mi potpiše majicu u nekom trenutku i okačim je sa slikom igre“, dodao je on.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.