Da li tenis oseća efekat Čelendžera? Potraga za „časovima tenisa za odrasle“ porasla za 245%

Da li tenis oseća efekat Čelendžera? Potraga za "časovima tenisa za odrasle" porasla za 245%

Vaš lokalni teniski teren će verovatno videti više akcije nego inače ovog leta – a to nije zato što preuzimaju igrači krastavčića.

Vaš lokalni teniski teren će verovatno videti više akcije nego inače ovog leta – a to nije zato što preuzimaju igrači krastavčića.

Prema analizi google podataka pretrage koju je sproveo Venture Smarter, upiti za „časove tenisa za odrasle“ naglo su porasli za 245 procenata širom sveta – što je preko tri puta više od prosečnog obima pretrage – od objavljivanja Izazivaиe 26. aprila.

Pročitajte još: Novi film Čelendžera pita: Gde nas vodi tenis?

Na naslovnoj strani teniskog ljubavnog trougla Luke Gvadanjina prikazana je megastarska glumica Zendaja kao nekadašnje čudo od Tašija zajedno sa Majkom Faistom (Umetnost) i Džošom O’Konorom (Patrik), njenim rivalom ljubavnim interesovanjima. Film uključuje sparne scene, kao i električne teniske mitinge, sve smeštene u svet profesionalnog tenisa – od blistavih visokih ešalona ATP Tura do skromnije čelendžer turneje – do melodije Trenta Reznora i Atikusa Rosa.

Izazivaиe je definitivno opravdao svoj pre-release hype, pošto je prvobitno bio zakazan za objavljivanje koje se poklapa sa prošlogodišnjim US Openom, ali je odloženo za ovaj april zbog štrajka pisaca. Definitivno je vredelo čekati, skupljati 15 miliona dolara na severnoameričkoj blagajni u svom premijeri vikenda i ne pokazivati znake usporavanja.

Ono što je još bolje je da je tenis na ekranu izgledao sjajno – možda ne savršeno, uprkos tome što je zapošljavao trenera Breda Gilberta kao teniskog savetnika – pošto je prikazivao ultra stilizovane mitinge i kinematografske uglove koji su samo pojačali vanserijsku tenziju glavnih junaka. Kombinacija nije odjeknula samo gledaocima: inspiriše ih da sami izađu i izađu na teren.

„Filmovi usmereni oko tenisa obično ne ostvaruju značajan prihod na blagajnama, ali ovaj film ga je razbio“, rekao je portparol Venture Smartera. “Izazivaиe Izgleda da će prerasti teniske filmove Kralj Ričard, Vimbldon I Bitka za poze.

„I ne samo da se finansijski dobro snašla, već je inspirisala i publiku da pokupi reket i igra tenis, što je odlično za naše mentalno i fizičko blagostanje.“

Prema venture Smarter, poslovnoj konsultantskoj firmi, prosečan obim pretrage termina za pretragu koji se odnose na zauzimanje tenisa izračunat je pomoću Google Trends-a, a to je potom upoređivano sa najvišom vrednošću podataka od 100 kako bi se otkrilo povećanje obima pretrage.

Sličan trend pretrage takođe pokazuje da obnovljeno interesovanje za ovaj sport takođe beleži efekat pada, a termin za pretragu „kids tennis classes“ takođe eksplodira poslednjih nedelja za 205 procenata – tri puta više od prosečnog obima.

Mešani dvojnik bilo koga? Maj je Nacionalni teniski mesec u SAD, tako da nema boljeg vremena za izlazak i igru.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.