Medvedev se zaljubljuje u šljaku: Madridski četvrtfinalista u singlu… i dubl takođe!

Medvedev se zaljubljuje u šljaku: Madridski četvrtfinalista u singlu... i dubl takođe!

Rus prvi put u najboljih osam na turniru čeka pobednika meča između Nadala i Lehecke

Daniil Medvedev, broj četiri na ATP listi, dugo nije bio teniser koji je mržnju prema šljaci izjavio sa krovova. Rus pokušava da se zaljubi u glinu i malo po malo uspeva.

Prošle sezone je prvu titulu na toj podlozi osvojio na TMS-u u Rimu i u utorak se prvi put kvalifikovao u prvih osam na Mutua Madrid Openu. Njegova poslednja žrtva je bio zaostav aleksandar Bublik, 7-6(3), 6-4.

Medvedev čeka u penal rundi u četvrtak pobednik večerašnjeg meča između Rafaela Nadala i Jiržija Lehecke. U meрuvremenu, on neжe iжi da se odmara u svojim odajama.

Duplo sa Polom

Muscovite je jedini top 10 igrač koji se prijavio za dubl zajedno sa Tomijem Polom. A njegov debi zakazan je za danas u četvrtom kolu stadiona 3 protiv Italijana Vavasorija i Bolelija.

Dannil neće biti jedini teniser iz svoje zemlje u četvrtfinalu turnira u Madridu. Pridružio mu se Andrej Rublev, koji je pobedio Tallona Griekspoora 6-2, 6-4. U njegovom slučaju ide na dno žreba, isto kao Karlos Alkaraz, koga bi sačekao u narednoj rundi.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.