Španija će se u 16 rundi Kupa Bili Džin King sastati sa Poljskom

Španija će se u 16 rundi Kupa Bili Džin King sastati sa Poljskom

Reprezentacija koju je kapiten Anabel Medina suočila bi se sa Čehijom u četvrtfinalu

CAnadá će staviti svoju krunu Billie Jean King Cup na kocku od 12-20 novembra u Sevilji. Španija, pozvana zajedno sa Češkom, će se u 16. kolu 16. od najveće konkurencije zemalja u ženskoj kategoriji.

U slučaju pobede, Češka Republika bi sačekala, sa čitavim arsenalom igrača. Imaju osam u prvih 100: Marketa Vondrousova (7), Karolina Muchova (12), Barbora Krejčikova (27), Linda Noskova (31), Mari Bouzkova (36), Katerina Siniakova (40), Karolina Pliškova (53) i Petra Kvitova (59).

Ne treba se setiti da je Kvitova privremeno van kolo pošto je trudna. Kanada (1), Italija (2), Češka (3) i Australija (4), prva četiri semena, Otišli su pravo u četvrtfinale. Drugo kolo od 16 mečeva su: Nemačka protiv Velike Britanije, Slovačka protiv Sjedinjenih Država i Japan protiv Rumunije.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.