Sviatek je već u polufinalu i Zverev ostaje bez drhtavice

Sviatek je već u polufinalu i Zverev ostaje bez drhtavice

Fric, Cerundolo i Rublev prate Medvedeva u muško četvrtfinale

Jaga Swiatek, svetski broj 1, finalista u izdanju 2022. Mutua Madrid Open i koji tek treba da pobedi u Madridu, ispustio je svoj prvi set na turniru ali je stigao do Polufinale Bezbedno. Ona se u četvrtfinalu suočila sa brazilskim borcem Beatrizom Haddad-Maia, jedan od najvažnijih igrača na svetu. Teљko i borci na stazi i bilo joj je teško da pronađe svoju igru, ali kada je konačno našla način da razvije svoju brzinu krstarenja, otišla je pravo na pobedu. Beatriz je osvojila prvi set ali je Iga reagovao sa osam uzastopnih gemova. Hadad je uspeo da zaustavi krvarenje brejkom (2:1 u trećem setu) ali se Iga odmah oporavio. Na kraju, 4-6, 6-0, 6-2.

Ona će se suočiti sa pobednikom Keys-Jabeur. Tunižanka je izgleda konačno pronašla svoju najbolju partiju u Madridu, ostavivši za sobom

Iga će steći pravo na svoju prvu titulu u Čaja Mágici ali Aleksandar Zverev Nećete imati pravo na treće mesto. U Argentinski Francisko Cerundolo nedostaje mu velika pobeda ali je solidan protivnik i dobar ‘zemljanin’ i pobedio je Aleksandra, koji je bio veoma čvrst u prethodnim okršajima, 6-3, 6-4. Bio je to, uzgred, njegov prvi meč za zasedanje Dan u ovom izdanju.

Tejlor Fric On se takođe plasirao u četvrtfinale pobedom 7- 6, 6-4 nad drkadzom Hurkacz. Rublev pobedio 6-2, 6-4 Griekspoor.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.