Karlos Alkaraz izjednačio Nadalov rekord od 14 pobeda zaredom u Madridu i plasirao se u četvrtfinale

Karlos Alkaraz izjednačio Nadalov rekord od 14 pobeda zaredom u Madridu i plasirao se u četvrtfinale

Španac je pobedio Nemca Štrufa u taj-brejku trećeg seta i sutra će se sastati sa Rusom Rublevom

In ponavljanje poslednjeg finala Mutua Madrida, ali ovog puta u 16. kolu, Karlos Alkaraz je ponovo pobedio Jan-Lenarda Štrufa u tri seta, 6-3, 6-7(5), 7-6(4), za 2 sata i 52 minuta.

Bilo mu je teško da zatvori pobedu. Servirao je za pobedu na 5:3 u taj-brejku. Otišao je 40:0 i propustio svaku od tri opcije: Loše vreme se uzdiže do mreže i odmah izlazi, loš odskok. Četvrti bi došao, sa duplom greškom.

Štruf bi izjednačio na pet utakmica i čak imao loptu 5-6. Patnja bi se završila iznenadnom smrću Nakon što je Nemac uspeo da se vrati sa 3-0 nanij.

Bez odmora, učenik Huan Karlos Ferero suočiće se sa Andrejem Rublevim, osmim na rang listi i koji je izgubio od Španca u jedinom prethodnom susretu njih dvojice na ATP finalu u Torinu 2023.

Alkaraz, sa nizom od 14 pobeda na Mastersu u Madridu 1000, jednako rekordu koji je postavio njegov sunarodnik Rafael Nadal, između 2013. i 2015.. Mogao bi da ga nadmaši ako se plasira u polufinale. Niko nije osvojio tri uzastopna izdanja turnira i Španac je tri utakmice daleko od podviga.

Štruf je držao korak sa uslugama 227 kilometara na sat. Karlitos je uživao u prvom brejk poenu u drugom gemu. Promašio je bekhend do duplog prolaza.

Aktuelni šampioni doživeli su prvi neuspeh rezultatom 1:1 i tri brejk poena za protivnika. Spasio ih je i to mu je dalo vazduha da se suoči sa onim što dolazi. Alkaraz Pogodio je servis brzinom od 219 kilometara na sat, najbrži u sezoni i osam kilometara na sat od svog vrhunca, postavljenog prošle godine u istoj elektrani Manolo Santana.

Desna ruka unakrsnog sudskog stažiste, zbog čega je u četvrtoj utakmici bilo 15-30, pokazao je da se svetski broj tri već oporavio od povrede pronatora teresa u desnoj ruci.

Bilo je pitanje podmazivanja mašinerije pre nego što se iskoristi rezultat. To je učinio u šestoj rundi i ta prednost mu je bila dovoljna da osvoji uvodni set. Teniser iz El Palmara ga je, međutim, teško zatvorio. Od 5-3 i 40-15 otišli su na ravnopravne. Onda se stisnuo.

U nastavku, Štruf je odmah dostavio svoju uslugu, najbolja stvar koju ima a to je njeno obeležje. Njihov dželat je pošao 2-0, ali je povratio taj deficit sa tri uzastopne utakmice.

Štruf nije bilo koji momak, a još manje kada vozi na visini. Upravo je debitovao u Minhenu u sličnim uslovima. The Teuton, Čista galamaIznenadna smrt je bila osigurana. Uprkos svojih 1,93 metra, uspeo je da dođe do drop šota.

Jednaki skupovi

Alkaraz je propustio povoljnih 3:1 u taj-brejku. Njegov protivnik je postigao pet poena u jednom pokušaju i potom povukao rezultat direktnim servisom koji je okrznuo belu liniju. Prethodno je bio pozvan napolje i hawkeye je pokazao da je čamac unutra.

Igra bi mogla da ide na bilo koju stranu. Alkaraz je u četvrtom gemu napravio dva brejk poena. Promašio je sa prvim, ali ne i drugim jer Štruf nije mogao da blokira snažan forhend. Uzbuđenje se nastavilo do kraja. Hijerarhija je prevladala i najbolji su pobedili.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.