Alkaraz i njegova osećanja: „Bilo je teško upravljati emocijama, osetio sam napetost do poslednje tačke“

Alkaraz i njegova osećanja: "Bilo je teško upravljati emocijama, osetio sam napetost do poslednje tačke"

Španac se gurnuo do granice da bi treću godinu zaredom stigao do četvrtfinala Otvorenog prvenstva Mutua Madrida

CArlos Alkaraz je stigao na Mutua Madrid Open sa sumnjama u svoje učešće zbog povrede desnog pronatora. U utorak je imao težak test na putu do četvrtfinala turnira.

Istezanje tokom igre. „Došlo je do napada panike u mom fizioterapeutima i u reprezentaciji, ali istina je da sam završio veoma dobro. Postoje trenuci kada podsvesno stisnete pravo i malo se dvoumite, ali to je u redu.“

Osećaj igranja u Madridu. „Igram kod kuće pred svojim narodom i naklonost koju dobijam ovde je neuobičajena. Radujem se što ću igrati ovaj turnir cele godine.

Zabavu. „Istina je da mi je bilo neverovatno da igram na ovom nivou skoro tri sata, teško upravljam emocijama tokom meča. Osetio sam tenziju do poslednje tačke i to je izazvalo porast i padove koje sam imao. Ali ovo je tenis i moraš da se nosiš sa ovakvim stvarima. Uspeo sam da se snađem sa emocijama na kraju meča i imaću još jednu priliku u narednoj rundi“. .

Niz od 14 pobeda zaredom izjednačio je Nadal. „Veliki je podvig postići to na mestu posebnom kao što je Madrid. Pripadati istoriji turnira sa Rafom je divno.“

Meč između Madrida u Ligi šampiona ili Nadala. „Imaću više ekrana sa Madridom na velikom stadionu, ali naravno Rafina igra će biti tu“.

Ciljevi. „Jednom kada pobedim u tri meča, mogu samo da razmišljam o osvajanju titule“.

Igrajte dubl sa Nadalom pre Igara. „Pričali smo o tome ali biće nam teško da igramo jer imamo dva veoma važna turnira na šljaci, Rimu i Rolan Garosu“.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.