Grešnik se drži u Madridu i ide pravo na ATP br. 1

Grešnik se drži u Madridu i ide pravo na ATP br. 1

Italijan, nakon što je u ponedeljak pretrpeo nelagodnost u kuku, gleda na Kačanova da se stigne do četvrtfinala

Posle vojne vožnje Janika Grešnika prva tri meseca u godini na tvrdim površinama, sa rekordom od 22 pobede i samo jednim porazom, protiv Karlosa Alkaraza u polufinalu Mastersa u Indijan Velsu 1000, Ostalo je da se vidi kako će Italijan reagovati na terenu, površinu koja ga najviše košta, da se najmanje prilagođava svojoj igri i gde je istorijski imao najviše fizičkih problema.

Na TMS-u u Monte Karlu, na startu evropske turneje po glini, pretrpeo je grčeve u polufinalu sa Stefanosom Cecipasom koji ga je koštao poraza. Između Monaka i Mutua Madrid Opena imao je dve nedelje slobodno.

Uprkos tome, u svom drugom meču na turniru u Madridu protiv Rusa Pavela Kotova, požalio se na probleme sa kukom i nije osigurao svoje prisustvo u utorak u 16. kolu protiv drugog Rusa, u ovom slučaju Karena Kačanova.

Treba imati u vidu da se prošle godine povukao zbog bolesti pred četvrtfinale „Godoa“ i takođe preskočio madridski tim. Grešnik je drugi i ide pravo na vrh muškog tenisa, danas sa Novakom Đokovićem kao okupatorom. Razlika između njih dvojice je 1.130 poena. Srbin brani 180 poena u Rimu od četvrtfinala poslednjeg izdanja do 90 najbližih rivala.

Uprkos fizičkim sumnjama, teniser iz San Cándidoa uspeo je da se vrati sa seta protiv Karen Khachanov u utorak da zatvori povoljan skor 5-7, 6-3, 6-3. Plasirali su se u četvrtfinale i imaće primirje do četvrtka, kada čekaju pobednika meča između Kaspera Ruda i Feliksa Auger-Alijasimea.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.