Titule za Alehandra Morara i Andreu Lázaro u ITF-u i čelendžer nedelji

Titule za Alehandra Morara i Andreu Lázaro u ITF-u i čelendžer nedelji

LPoslednja puna nedelja aprila nas je napustila dve ITF i Challenger titule za španski tenis. Obojica u Italiji. Na W35 u Santa Margeriti di Pula (Italija), Andreina individualna titula Lazarus (osmi ukupno i drugi u godini). U finalu je pobedila lokalnu tenisera Lisu Pigato 7-6, 6-3.

Nastavak ženskog kola, na W15 u Kurumlijskoj Banji (Srbija), Ana Giraldi i u W15 telde (Kanarska ostrva), finale María Cid.

Na muškom ITF kolu, u M25 takođe u Santa Margeriti di Pula (Italija), Karlos polufinale Sanиez i Karlosa Lopez. U M15 u Šimkentu (Kazahstan), Žordijevo polufinale Garsija. Na M15k u Sanxenxu, Dijegove četvrtfinale u singlu i polufinale dubla Bareto i finale takođe od strane Rafaelovog para Levo. Na 15k u Vero Biču (Florida), Ivanovo polufinale u dublu Marrero.

Na Čelendžer kolo je došao relevantan trijumf. U kategoriji 75 u Rimu prva titula u kategoriji za Alehandra Mur, koji dostiže svoj Bolje Rangiranje do sada (#170). U finalu je pobedio iskusnog Litvanac Vitusa Gaubasa sa 7-5, 6-3 i tako krunisao sjajan turnir na kojem je pre finala pobedio Zsombora Pirosa (1), Nijboera, De Jonga i Stefana Travalju u polufinalu. U dublu Davidovo polufinale Vega.

U prethodnoj nedelji reflektori su pali na Bruna Pujol, koji je osvojio M15 titulu u dublu u Teldeu. U istom, Dijego je kraj Bareto i Lukasova polufinala HelgueraIvan Perez i Davida Marrero.

U M25 santa Margerita di Pula, Karlos u singlu četvrtfinale Lopez i dubl polufinale Karlos i Alejo Sanиez.

Na ITF W75 u Kjasu (Švajcarska), četvrtfinale Irene Burillo.

I na Čelendžer kolu, na 125 u Oeirasu, Serhiovo finale u dublu Martos i Davidovo polufinale Vega.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.