Jirži Lehecka je Nadalov trideseti dželat na šljaci

Jirži Lehecka je Nadalov trideseti dželat na šljaci

Čeh pobedio Španca u prvom susretu njih dvojice

Rafael Nadal, koji nije izgubio meč na šljaci još od trećeg kola Mastersa u Rimu 1000. protiv Kanađanina Denisa Šapovalova, dobio je koleno pre dve nedelje na Godou sa Aleksom de Minaurom.

Australijanac je postao dvadeset deveti profesionalac na reketu sposoban da pobedi Nadala na svojoj omiljenoj podlozi. onaj koji ga je video kako osvaja 63 od svoje 92 titule i 478 od svojih 525 utakmica. To je skoro 91% efektivno.

Tehnički problemi odavanja počasti Nadalu u Madridu: Nisam mogao da zadržim smeh!VIKTOR ROMERO

Jirži Lehecka se pridružio tom odabranom klubu ovog utorka u Madridu i trideseti je dželat kralja gline. Novak Đoković je u osam navrata najveći Rafin dželat na sporim terenima.

Hronološkim redom, ovo je spisak igrača koji će uvek moći da kažu da su pobedili Nadala na domaćem tlu: Olivier Rochus, Guillermo Coria, Álex Corretja, Gastón Gaudio (3), Nicolás Lapentti, Fernando González, Carlos Moyá, David Ferrer (2), Olivier Mutis, Igor Andrejev, Rodžer Federer (2), Huan Karlos Ferero, Robin Söderling, Novak Đoković (8), Fernando Verdasko, Horacio Zeballos, Nicolás Almagro, Fabio Fognini (3), Endi Marej (2), Sten Vavrinka, Dominik Thiem (4), Pablo Cuevas, Stefanos Tsitsipas, Diego Andrej Rublev, Aleksandar Zverev, Karlos Alkaraz, Denis Šapovalov, Aleks de Minaur i sada Lehecka.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.