Nadal i njegov oproštaj: „Nisam hteo da pravim more suza jer još nisam završio put“

Nadal i njegov oproštaj: "Nisam hteo da pravim more suza jer još nisam završio put"

Na turniru otkriveno pet platna za pet titula na turniru

RAfael Nadal se emotivno oprostio od terena Centra Manolo Santana. Organizacija On je sa plafona skinuo pet platna sa fotografijama pet titula koje je teniser osvojio na Mastersu u Madridu 1000.

Na soundtracku Gladijatora, njegovom omiljenom filmu, Nadal je bio oduševljen snimkom svojih mečeva u španskoj prestonici. Njegova porodica, pa čak i Čolo Simeone, bili su u suzama.“To je bila šala, vratiću se sledeće godine.“ rekao je u šali.

Publika na nogama da se oprosti od Rafe Nadala u Madridu

Govoreći ozbiljno, osvrnuo se na okolnosti koje ga primoravaju da se povuče iz šina: „Težak je dan kada dolazi, ali život i moje telo su mi poslali signale da je pravo vreme.“ Rafa odlazi iz Madrida ali ne odlazi zauvek jer mu je Rim ostao pre velikog gola Rolan Garosa.

Koridor i ovacije za Nadala u njegovom poslednjem meču u Parizu

„Mogu samo da se zahvalim svima koji su mi u nekom trenutku pomogli u karijeri. Još uvek nije gotovo, ali evo ga. To je poklon koji si dao 21 godinu. Madrid mi je bio važniji od Grend slema. Emocije Madrida ostaju sa mnom zauvek. Imao sam sreće da sam uspeo da ono što želim pretvorim u hobi u posao i takođe to dobro uradim. Osećam se veoma srećno i ne mogu da tražim ništa više“, rekao je on na terenu.

I nastavio je da priča„Nadam se da je uspeo da da dobar primer novim generacijama. To je vaћnije od titula. Nadam se da sam izazvao pozitivne emocije. Sve što mogu da kažem je hvala. Ne mogu više ništa da kažem. To je ono što osećam.“

Tehnički problemi odavanja počasti Nadalu u Madridu: Nisam mogao da zadržim smeh!VIKTOR ROMERO

Na njihovom poslednjem susretu u Madridu, Nadal je objasnio i kako se oseća: „Ovo je bio težak dan kada je dolazio, ali to je već realnost. Moj ћivot i telo su mi slali signale dugo vremena. Uspeo sam da se oprostim igrajući na ovom terenu, jednom od onih koji su me najviše dirnuli, i igrajući onako kako sam želeo. Na kraju, želim da se zahvalim svim ljudima koji čine ovaj turnir mogućim. Za sve španske igrače je to veoma lepo. Siguran sam da će druge generacije nastaviti da uživaju u ovakvoj atmosferi. Zahvaliću se svom timu i porodici na danu kada se penzionišem. Zato što još uvek idem.“

Osećanja tenisera su prošla i iznutra: „Nisam želeo da pravim more suza jer još nisam završio put sa reketom u ruci. Bila je ovo uzbudljiva noж. Ali nije vreme da se prepustim svemu što imam u sebi u smislu emocija i senzacija. Još uvek imam način da odem i ne želim da se odumim svog adrenalina. U Madridu sam preљao pun krug. Nisam mogao da zamislim da budem ovde sa skoro 38 godina.“

Rafa u ovom trenutku vidi čašu kao polu-punu: „Preduzeo sam korake napred u svakom pogledu i sada moramo da konsolidujemo te naprednjake. Došao sam ovde sa sumnjama u svakom pogledu i odlazim sa manje sumnji. Veći deo prvog seta mi je bio najbolji prvi set otkako sam se vratio takmičeći se. To je dan kada sam bio najbolje pozicioniran na pravom putu.“

Kada su u pitanju njegovi budući planovi, Rafa je jasan da „želim da igram u Rimu i da se tamo dobro osećam. Radiću naporno da to ostvarim. To je jedan od najvažnijih turnira u mojoj karijeri, osvojio sam ga 10 puta“.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.