Janik Grešnik se povlači iz Madrida sa povredom desnog kuka; Auger-Aliassime u semis

Janik Grešnik se povlači iz Madrida sa povredom desnog kuka; Auger-Aliassime u semis

Svetski broj 2 je pokazao znake nelagodnosti sa tom oblašću u ranijem meču na Masters 1000 turniru.

Manje od sat vremena nakon što je drugi nosilac Karlos Alkaraz poslat na pakovanje na Mutua Madrid Openu od strane Andreja Rubleva u sredu, glavni nosilac Janik Siner takođe je otputovao sa turnira.

Grešnik se povukao sa povredom desnog kuka, saopštili su organizatori. Šampion Australijan opena trebalo je da se suoči sa Feliksom Auger-Alijasimeom u drugom setu četvrtfinala u četvrtak, pošto je Kanađanin zaustavio titlistu Barselone Kaspera Ruda.

Svetski broj 2 je pokazao znake nelagodnosti u toj oblasti tokom pobede u trećem kolu nad Pavelom Kotovim, mečom u kojem je spasao set poen kako bi izbegao odlazak u odlučujuću utakmicu. Grešnik se osvrnuo na taj problem kao na tekuće pitanje u intervjuu na terenu koji je objavljen posle toga.

„Malo sam se mučio sa desnim kukom. Pokušavamo da nađemo rešenje i mislim da to nije ništa ozbiljno. Ponekad to osećam više kao danas, a neki dani su malo bolji“, rekao je on u ponedeljak.

Grešnik bi nastavio borbu posle 16. Gledao je da podigne svoj četvrti trofej u godini i prvi na šljaci od pobede nad Alkarazom u finalu Umaga 2022.

Rekao je Grešnik u saopštenju na društvenim mrežama: „Veoma tužno što moram da se povučem sa sledećeg meča ovde u Madridu. Kuk me muči ove nedelje i polako postaje sve bolniji.

„Poslušali smo savet lekara, odlučili smo da je najbolje da ne igramo dalje i da pogoršavamo stvari. Uradiću još neke testove narednih dana i poslušaću savete specijalista o oporavku.“

Ovaj 22-godišnjak sada izgleda potpuno podoban za svoj dom Masters 1000 u Rimu, gde mu je najbolji rezultat bio četvrtfinalni napor 2022. godine. Grešnik zaostaje za Novakom Đokovićem 1.130 poena za plasmanom br. 1 koji ulazi u taj događaj.

Auger-Alijasime čeka pobednika no. 3 nosioca Danila Medvedeva i 30. nosioca Jiržija Lehecku, koji je u sredu nešto posle ponoći zbacio Rafaela Nadala.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.