Mira Andreeva protiv Arje Sabalenka, Mutua Madrid Open

Mira Andreeva protiv Arje Sabalenka, Mutua Madrid Open

Koja je najbolja opklada u ovom ubedljivom sudaru?

Jedan od najuzbudljivijih mečeva Mutua Madrid Opena odigraće se u sredu, kada Arjana Sabalenka u četvrtfinalu igra protiv Mira Andreeve. Sabalenka je dvostruki šampion u Madridu, a već je dvostruki Grend slem šampion u 25. godini. Međutim, Sabalenka je protivnik u ovom meču spreman da se probije vrlo brzo i mislim da ovaj meč ima potencijal da posluži kao dolazak Andreeve.

Andreeva već ima dve Pobede u Top 10 u karijeri, ali one su došle protiv Markete Vondrousove i Ons Džabeura. Obojica su odlični igrači, ali Andreeva još uvek nije pobedila najboljeg u ovom sportu. Međutim, nema razloga da to uskoro ne počne da radi – a to posebno važi i na glini. Najveća slabost Andrejeve trenutno je njen servis, jer se drži na samo 67,2 odsto u 2024. Ali realnost je da je teško bilo kome da izdrži kada je u pitanju prljavština. Ono što je zaista važno na ovoj površini je da možete da načinite štetu kao povratnik i pobedite na dužim mitinzima. Andreeva je već jedna od najboljih igračica na svetu kada su u pitanju oba.

Ove sezone Andreeva ima procenat pauze od 46,7 odsto. Uporno vrši pritisak na svoje protivnike, i mislim da će to doći do Sabalenke. Kada Sabalenka pogađa svoje tačke, njen servis je neverovatno teško vratiti. Ali Beloruskinja je i dalje klimavija nego što biste mislili sa loptom na reketu, pa bi trebalo da pruži Andrejevoj priliku za brejk. A kada oni počnu da se gomilaju, Sabalenka će se samo stegnuti. Imajući to u vidu, ovo bi trebalo da bude meč u kojem su oba igrača na vrhu jedni drugih na servisu, zbog čega će osnovna linija igrati ključno.

Sabalenka očigledno ima veliku prednost u odeljenju moći protiv većine igrača, a njena snaga je bila ta koja je bila ogromna kada je prošle godine pobedila Andrejevu sa 6:3, 6:1 baš na ovom turniru. Ali Andreeva je dosta porasla od tog poslednjeg susreta, i ima igru da frustrira Sabalenku. Naime, Andrejeva igra veoma sličan stil sa Koko Gauf, koja je pobedila Sabalenku na JU-Es openu, a potom joj dala ozbiljan zaobilaženje novca na Australijan openu. Kao i Gauf, Andreeva igra odbranu svetske klase i ima apsolutno oružje bekhenda. Ali ono što mi se dopada kod Andreeve, konkretno u ovom meču, je to što je dosta radila na svom forhendu. Iako možda neće moći dosledno da generiše energiju, moći će da preusmeri tempo koji dolazi sa druge strane.

Sve u svemu, vidim da je Andreeva nemilosrdna odbrana problem za verziju Sabalenke koju smo videli poslednjih nedelja. Tinejdžer će naterati Sabalenku da pogodi mnogo dodatnih šuteva, a to bi moglo da znači i tonu nepredviđenih grešaka. Andreeva je već toliko dobra kada je reč o tački konstrukcije da je to zastrašujuće. Jednom kada nabaci malo mišića, biće konstanta kada priča o Grend slem šampionima. Kad smo kod toga, ja ovo vidim kao priliku da igram protiv Andreeve da osvojim set. Ali takođe predlažem da se malo posipa na liniji novca. Možda će morati malo da popuni pre nego što počne da osvaja velike turnire na tvrdim terenima i travnatim terenima, ali sada može da napravi pljusak na šljaci.

Pik: Andreeva +1,5 Setovi (-140) & Andreeva ML (+175 – 0,5 jedinica)

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.