Rafael Nadal planira da igra u Rimu posle ‘pozitivne’ nedelje u verovatno poslednjem Madrid Openu

Rafael Nadal planira da igra u Rimu posle 'pozitivne' nedelje u verovatno poslednjem Madrid Openu

Nadal je u dva seta izgubio od 31. kola Jiržija Lehecke u četvrtom kolu u Madridu, ali se Španac osećao dobro zbog svog napretka posle poslednjeg otpuštanja zbog povrede.

MADRID (AP) — Rafael Nadal je napustio Madrid osećajući se bolje zbog kondicije nego kada je stigao, a sada planira da igra u Rimu dok nastavlja pripreme za Rolan Garos.

Nadal je u utorak izgubio u dva seta od 31. Međutim, Španac se osećao dobro zbog svog napretka posle poslednjeg otpuštanja zbog povrede.

Nadal je to nazvao „pozitivnom nedeljom“ u svakom pogledu, i rekao da se njegovo telo dobro držalo.

„Bio sam u prilici da odigram četiri meča, nekoliko teških mečeva“, rekao je Nadal. „Tako veoma pozitivno, pobediti u tri meča, odigrati četiri meča na visokom nivou tenisa. Uživao sam igrajući se kod kuće. Odlazim odavde sa veoma pozitivnom energijom.“

Nadal je u Madrid stigao pesimističan po pitanju svoje fizičke kondicije, a nije bio siguran ni da li će moći da igra. Rekao je da je to uradio samo zato što je to bio emotivan turnir za njega.

Tridesetsedmogodišnji Nadal igra u poslednjoj godini turneje. On se već oprostio od Barselone, gde je izgubio u drugom kolu. Dvadesetdvogodišnja Grend slem šampionka nije igrala turnir još od Brizbejna u januaru.

„Danas je nezaboravan dan u smislu da se oprostimo, Madrid“, rekao je on. „Ali moja karijera se nastavlja i imam svoje lične ciljeve koje imam u narednih nekoliko nedelja i želim da istražim da li imam ikakvu šansu da to ostvarim.“

Nadal je rekao da je Rim, gde je osvojio 10 titula i gde turnir počinje 8. maja, takođe bio emotivan za njega.

„To je još jedan veoma poseban turnir u mojoj karijeri“, rekao je on. „Sanjao sam da igram sve te turnire na kojima sam imao uspeha još jednom. Nedostajao mi je Monte Karlo nažalost, to je jedan od najposebnijih za mene, ali Rim je jedan od onih u kojima sam mnogo uživao igrajući tamo.“

Nadal je u Madridu savladao američkog tinejdžera Darvina Blanša u prvom kolu i 11. rangiranog Aleksa de Minaura u drugom, oba u dva seta. Bila su mu potrebna tri seta da pretegne Pedra Kačina u trećem kolu.

„Želim da igram dobro tamo (u Rimu). Želim da budem konkurentan“, rekao je on. „Želim da dam sebi šansu da igram dobar tenis, i nastaviću da radim naporno da pokušam da to ostvarim“.

Igranje na Rolan Garosu, koje počinje 26. maja, jedan je od glavnih ciljeva Nadala tokom njegove oproštajne sezone. Osvojio je titulu na Rolan Garosu rekordnih 14 puta.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.