Savet dana: Završite kadar pre oporavka

Savet dana: Završite kadar pre oporavka

Igrajte bolje na svakom nivou igre uz savete ovog bivšeg igrača i dugogodišnjeg trenera.

Teniseri znaju bolje od bilo koga da u datom trenutku postoji samo konačan broj kontrolnih elemenata. Najvažnije od njih su potezi koji čine igru, od serviranja do voleja do prizemnih udaraca.

Igrači beskrajno rade na doslednosti i preciznosti tokom treninga kako bi samouvereno kontrolisali svoje šuteve kada je to najbitnije. Bilo da je prvi poen, set poen ili meč poen, imajte bolju kontrolu nad prizemnim udarcima uz ovaj jednostavan savet.

Paolini se plasirao u uzastopno veliko finale, pošto je u četvrtak u polufinalu Vimbldona škripao pored Done Vekić.

Paolini se plasirao u uzastopno veliko finale, pošto je u četvrtak u polufinalu Vimbldona škripao pored Done Vekić.

Bez obzira gde na terenu, pobrinite se da završite šut pre nego što se oporavite. Ovo prevazilazi praćenje poteza jer igrač to može nepažljivo da uradi samo zbog toga. Umesto toga, iskoristite sledeću stvar održavanjem uravnotežene baze i usmeravajući energiju ka cilju sa druge strane terena.

Ne samo da ovo pruža dodatnu oomfu svakom pogođenom šutu, već je još važnije da postoji kontrola nad šutem na duži period od kontakta.

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by Tennis (@tennischannel)

Ovo je najvažnije imati na umu kada ste u bekstvu. Kasnije na osnovnoj liniji, mogla bi da bude razlika između pogađanja vrha mreže i proizvodnje pobednika. Trčanje napred za drop šoto, to je „dodir“ koji ljubitelji tenisa znaju i vole da vide. Čak i naizgled neutralna volej će imati koristi od toga da bude svestan kraja ljuljaške.

Najbolje od ijesti je da se to može odmah implementisati u bilo koju igru. Budite pažljivi, završite šut, i tek tada izvršite oporavak.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.