Vimbedon će imati novog šampiona sedmu godinu zaredom

Vimbedon će imati novog šampiona sedmu godinu zaredom

Čehinja Krejčikova dolazi otpozadi da pobedi Kazahstanku Rajbakinu u tri seta

Barbora Krejčikova napravio iznenađenje ovog četvrtka u drugom ženskom polufinalu Vimbldona okončanjem otpora Elene Rajbakine, 3-6, 6-3 i 6-4. Čeh će biti taj koji će se sastati ove subote sa Jasmin Paolini za titulu turnira.

Sa Krejčikovom kvalifikacijom To će biti sedmi put za redom da treći major kruniše novog šampiona. Poslednji koji se ponovio je bio Serena Williams, 2016.

Po prvi put u Open eri, dvojica Grend slem finalista sastajali su se i ranije u predsjednici jedne od četiri glavne faze reketa. U ovom slučaju to je bio Australijan open, 2018.

Treba se setiti da Krejčikova već zna kako je to podići majora. To je uradio 2021. na šljaci Rolan Garosa.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.