Vila de El Espinar slavi 38 godina opravdavajući budućnost i tenis uvek

Vila de El Espinar slavi 38 godina opravdavajući budućnost i tenis uvek

Na turniru su još jednom domaćini ATP čelendžer i ženski ITF

Il Open Castilla y León-Villa de El Espinar, koji je nekada bio prvi španski turnir na Težak teren (ima i kategoriju španskih internacionalaca na Tvrdom terenu) i tako je imao uticaj na evoluciju španskog tenisa, igraće ove 2024. godine svoju XXXVIII izdanje od 22. do 28. jula na Sportski kompleks Pedro Munjoz el Espinar stanice.

Izdanje za 2024. godinu ponovo će biti domaćin ATP Challenger i ženski ITF, kategorije ATP 50 i W35. U ovom izdanju, međutim, ATP kategorija ima Nadole sa 100 na 50 odlukom kolo i žensko se popelo sa W25 na W35. Direktor turnira, Virdžinija Roano, prisetio se u protestnom govoru periodi Teљko događaja i načina na koji su prevazišli, ističući njihovu snagu, Radi realizovana i izražena volja da »Poboljša da raste u kategoriji u budućim izdanjima. Želimo da imamo sjajnu godinu, ali uvek gledamo u budućnost.“

Miguel Diaz, predsednik RFET-a je naglasio da je El Espinar „prošao Odnose nacionalnog tenisa“ i istakao „značaj turnira u okviru Španska teniska piramida„. Havijer Figueredo, gradonačelnik El Espinara, istakao je svoju podršku turniru navodeći da „turnir nikada neće prestati da se održava u El Espinar sve dok sam gradonačelnik“ i predviđam da će biti „Poboljšanja objekata da nastavim da budem najvažnije međunarodno takmičenje u Kastilji y León. Institucije Autonomija Oni su takođe izrazili posvećenost tom događaju.

Ruska Marija Bondarenko i Španac Pablo Pozovi Oni su najnoviji šampioni takmičenja koje ima spektakularan rezultat. Na ženskom turniru postoje imena kao Rafa Nadal (2003); Rodћer Federer (dubl šampion 1999.) Huan Martín Del Potro (2005); Fernando Verdasco (2007); Feliciano López (2009): Pablo Carreño (2013); Ugo Umbert (2018.) Emilio Sánchez Vicario (1990); Radek Štepanek (1998.) Martín Jaite (1989) ili Pepo Clavet, prvi pobednik El Espinara 1986.

Ženski turnir, koji je u svom osmom izdanju, već ima pobednike kao što je Paula Badosa; Myrrh Andreeva, koji je postao najmlađi igrač koji je pobedio na terenima El Espinara i koji je sa 17 godina igrao u polufinalu Rolan Garosa ove godine ili Ludmila Samsonova, Top 15 WTA trenutno.

Mladi Španac Dani Merida i litvanski Edas Butvilas Oni su dvojica najizuzetnijih tenisera u muškom žrebu.

Pored toga, Open Castilla y León Villa de El Espinar obuhvata opsežan društveno-kulturni program koji, između ostalih događaja, obuhvata i Nagrade Pedro Munjoz, da će ove godine razlikovati Antonija Prieto Velasko, segovski sportista koji je učestvovao na Olimpijskim igrama u Moskvi, Los Anđelesu i Seulu i Royal Glass Factory of La Granja, koju je UNESKO izdvojio kao nematerijalno kulturno nasleđe čovečanstva tehnikom „Blown Glass“. Takođe, tradicionalna kampanja Davanje krvi, turnir Kadet kako u muškoj, tako i u ženskoj kategoriji, kao i na izložbi Krastavčić, sportska disciplina povezana sa tenisom koja je sav bes u SAD i koja je u Španiji ušla u kišobran Kraljevske španske teniske federacije.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.