Rafael Nadal i porodica stižu u Bastad na svoje prvo pojavljivanje na Nordea Openu od 2005 godine

Rafael Nadal i porodica stižu u Bastad na svoje prvo pojavljivanje na Nordea Openu od 2005 godine

Dvadesetdevetogodišnji veliki šampion takođe će igrati dubl sa Kasperom Rudom na popularnoj stanici ATP šljake.

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by Nordea Open (@swedishopen)

Rafa manija je preuzeo Bastad!

A ko bi mogao da okrivi prisutne? Jer, to je bilo 2005. godine kada se Rafael Nadal poslednji put pojavio na popularnoj stanici NA ATP Turu na šljaci kada je pobedio kao dolazeći šampion Rolan Garosa.

Bilo da se radi o njegovom dolasku ili vremenu na terenu za vežbanje, sadržaj koji ističe pojavljivanje 22-puta velikog pobednika na Nordea Openu je u punom jeku.

Supruga Mery i sin Rafa Junior takođe su u gradu, dok se Nadal priprema da odigra svoj prvi turnir još od Rolan Garosa. Na Otvorenom prvenstvu Francuske Španac je bio nadmašan od strane eventualnog finaliste Aleksandra Zvereva u blokbaster meču prvog kola.

Pored singla, Nadal bi trebalo da se udruži sa Norvežankom Kasperom Rudom u dublu. Ovo će obeležiti njegov šesti turnir u sezoni i četvrti na crvenoj prljavštini.

Andrej Rublev se vratio po šansu u odbrani titule, dok se svetski broj 1 Jannik Siner povukao zbog umora posle izlaska na četvrtfinale Vimbldona u Daniil Medvedev.

Nadal i Rud su bili u istom timu za Lejver kup i zajedno su obišli Južnu Ameriku na egzibicionoj turneji, ali će prvi put deliti teren u dublu.

Nadal i Rud su bili u istom timu za Lejver kup i zajedno su obišli Južnu Ameriku na egzibicionoj turneji, ali će prvi put deliti teren u dublu.

Tridesetsedmogodišnji Nadal odlučio je da preskoči sezonu na travi, uključujući i Vimbldon, u korist toga da se drži šljake za pripreme za Olimpijske igre u Parizu. Osvajač zlatne medalje i u singlu i u dublu, Nadal će u glavnom gradu Francuske udružiti snage sa Karlosom Alkarazom.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.