Marsel Granoljerov je na pragu svog šestog finala ‘Grend slema’

Marsel Granoljerov je na pragu svog šestog finala 'Grend slema'

Barselona i Argentinac Horacio Zeballos gube od Australijanaca Tompsona i Pursela sa dabl-dablom 6-4

DaMarcel Granollers( 38) su ostala samo dva gola da kompletira rekord iz snova.

Teniser iz Barselone, šampion od 26 titula, od kojih devet sa sadašnjim partnerom Horaciom Zeballosom, proizvedena je opcija osvajanja Vimbldona u modalitetu parova.

Već je pokucao na vrata u izdanjima 2021. i 2023., gde je izgubio u finalu. Ovog četvrtka, na terenu 1 All England Kluba, izgubio je u polufinalu protiv Australijanaca Džordana Tompsona i Maksa Pursela, sa dabl-dablom 6-4. ‘Majori’ mu se opiru.

Olimpijski izazov

Od 27. jula do 4. avgusta, Marsel će pokušati da osvoji olimpijsku medalju u objektima Rolan Garosa pored svog sunarodnika Pabla Karenja.

Granollers i Zeballos su sanjali kada su se okupili kao par na Montreal Mastersu 1000 u 2019: da budu najbolji. A ostvarili su to u maju prošle godine uzdižući se na svetski broj 1, pošto su se u maju plasirali u polufinale Mutua Madrid Opena.

Uprkos porazu u polufinalu Vimbldona, u ponedeljak, 15. jula, vratiće se na vrh.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.