Žil Červara: „Daniil je gledao prošlogodišnje polufinale i pokušaćemo da učinimo da Alkarazov tenis bude neugodan“

Žil Červara: "Daniil je gledao prošlogodišnje polufinale i pokušaćemo da učinimo da Alkarazov tenis bude neugodan"

Selektor Francuske ide sa Španijom na Evropsko prvenstvo u fudbalu

Žile Červara, Francuski trener Danila Medvedeva koja podržava Španiju na Evropskom prvenstvu u fudbalu, govorio je na kraju treninga u četvrtak, uoči polufinala u kojem će sutra biti njegov učenik protiv Karlosa Alkaraza. Francuski trener se šali sa novinarima o preferencijama koje imaju na meču. „¿Ideљ li sa Karlosom ili Danilom?„, šali se on.

Pitanje. Kako se suočavate sa polufinalom Vimbldona?

Odgovoriti. Mislim mnogo toga. Prvo moramo da budemo spremni i na teniskom nivou i mentalno ako želimo da pobedimo Karlosa. To je veliki izazov za nas. Znamo da je Daniil sposoban za to.

P. Bili ste veoma iskreni prošle godine kada ste posle poraza od Alkaraza u finalu Indijan Velsa rekli da ste ih prevalili. Potom su izgubili i polufinale Vimbldona u tri seta. Šta ćeš ovog puta da uradiš drugačije?

R. Svaki put kada izgubite od nekoga, analizirate razloge i to smo i uradili. Igrali smo šest puta i videli smo ih. Takođe i prošlogodišnje polufinale ovde. Neću da kažem zašto smo izgubili te utakmice. To je bilo pitanje detalja i radili smo na ispravljanju nekih stvari. Pokušaćemo da učinimo njegovu igru Karlosom neprijatnom.

Q. Kako ste videli Alkaraz do sada na turniru?

R. Imali su teške mečeve i to nam govori da možete da ih gurnete do granice i takođe da ih je veoma teško pobediti jer uvek nađu način da se vrate i pobede. Zato ih je tako teško pobediti.“

Bez serviranja sa vrhunskim igračima je kao odlazak na trku bez nogu

P. Njegov igrač je pre neki dan rekao da jedan od ključeva meča može da bude servis. Da li se slažete?

R. Jasno je da ako Daniil ne bude dobro servirao neće imati nikakve šanse. Sve je bitno. Ali bez serviranja sa vrhunskim igračima ne idete nigde. To je kao da ideљ bez nogu na trku.

Q. Da li je moguće pobediti Alkaraz ako je u najboljem izdanju?

R. To je pitanje na koje trenutno nemam odgovor. To je izazov.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.