Rafael Jodar nas tera da sanjamo o španskom trejdu: Četvrtfinalista vimbldonskog juniorskog takmičenja

Rafael Jodar: "Počeo sam da igram u garaži i na teniskom terenu za veslo"

Igrač rođen u Madridu, šampion prošle nedelje na pripremnom turniru u Roehamptonu, pobedio je Poljaka Berkietu u dva seta

Rafael Jodar kvalifikovao se ovog četvrtka za četvrtfinale vimbldonskog juniora posle pobede nad Poljakom Tomaš Berkieta četvrto seme, rezolutno 6-0 i 6-3.

Sedamnaestogodišnjak iz Madrida nas tera da sanjamo o mogućnosti trostruke krune za španski tenis pošto je Karlos Alkaraz u polufinalu singl remija i Marsel Granolers u dublu.

Jodar daje kontinuitet svom dobrom trenutku igre, ne uzalud prošle nedelje proglašen je šampionom roehampton turnira. To je bio prvi put da je kročio na travnati teren i dobro mu ide.

Mlado obećanje ‘Armade’ pripremio je Vimbldon na terenu za veštački teren u MTB Akademiji u Barseloni. Ne treba se setiti da je Alehandro Davidovič upakao svoje ime na listi pobednika juniorskog turnira u izdanju 2017, 50 godina nakon što ga je postigao Manolo Orantes.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.