Karlos Alkaraz se primenjuje na tabli na travi Vimbldona: Sedmi teniser koji se najviše penje u mrežu

Karlos Alkaraz se primenjuje na tabli na travi Vimbldona: Sedmi teniser koji se najviše penje u mrežu

Španac ima mogućnost da promeni plan igre u zavisnosti od trenutka

Karlos Alkaraz On zna da je na travi, više nego na bilo kojoj drugoj površini, važno biti u stalnom napadačkom položaju. Dominirati i udarati pre protivnika je sinonim za poen.

Zato je Špancu jasno da je na travi Vimbldona resurs voleja još jedno oružje. Samo su se Lorenco Musetti, Tomi Pol, Kventin Hejlis, Ben Šelton, Jan-Lenard Štruf i Đovani Perikard popeli više puta da završe poen na mreži. Karlitos je osvojio 110 od 163 pristupa, što daje procenat efektivnosti od 67 procenata. Ukupno 24 od tih 110 poena je pravi servis i volej, nešto što manje radi na tvrdoj ili glini.

Ono što je plampifikovan je stil koji moram da pratim, moram biti agresivan i biti u napadačkim pozicijama

Karlos Alkaraz

Daniil Medvedev, njegov protivnik ovog petka u ponavljanju prošlogodišnjeg polufinala, ima 132 uspona i odlučio je 87. „Ono što je planirano je stil koji moram da pratim u takvoj situaciji. Očigledno, ne mogu da isplaniram injekcije ili šta ću raditi u svakom trenutku, jer na kraju ni ti ne znaš šta će druga osoba da uradi. Ali morate da budete agresivni, samo napred“, priznaje mladić.

Huan Karlos Ferero ističe kvalitete svog učenika i sposobnost da Menjanje početne šeme igre na sredini meča u zavisnosti od toga šta će se desiti: „Sa Tomijem Polom smo morali da promenimo taktiku i počnemo da igramo sporije. Što brže igraš, brže će ti vratiti loptu. Karlos je u stanju da reši probleme.“ Španac je postao strateg pored Ferera: „Ako drugi dođe u napadačku poziciju, ne morate da radite ništa drugo osim da branite i čekate svoj trenutak. Ali ako ti se ukaže prilika na prvom snimku povratka ili drugom, moram da idem po njih. I to je ono što ponavljam sebi svaki put kada dođe taj trenutak, ono što mi moj tim kaže. I mnogo puta prođe dobro, nekad ne tako dobro, ali senzacije su pozitivne.“

Tačke sa bele linije

Karlitos je takođe drugi polufinalista – posle Musetija – koji je osvojio najviše poena sa osnovne linije. Akumulirao je 307 od 602 odigrana, što znači 51% uspešnosti. Medvedev je iza Španca sa bele linije, sa 273/548.

Huanki traži smirenost i daje Marku Markezu kao primer: „Mark je vanseriji, imao je povredu i nije pobedio više od 1.000 dana“.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.