Pik dana: Barbora Krejčikova protiv Elene Rajbakine, Vimbldon

Pik dana: Barbora Krejčikova protiv Elene Rajbakine, Vimbldon

Rajbakina je veliki favorit za povratak u finale Vimbldona, ali je sa 0:2 protiv protivnice.

Barbora Krejčikova treba da se suoči sa Elenom Rajbakinom za mesto u finalu Vimbldona. Ovo je meč sa izuzetno lošim šansama, jer mnogi veruju da će Rajbakina biti previše za Krejčikovu. Uprkos svemu, Rajbakina je osvojila Vimbldon 2022. godine i uporno je posmatrana kao jedan od najtežih igrača koje je pobedila na travi.

Ali ne zaboravite da je Krejčikova i sama bivša Grend slem šampionka. Osvojila je Rolan Garos pre samo tri godine, i sklon sam da mislim da je počela da hvata deo te forme. Imaju to na umu, ne očekujem da će ovo biti direktan meč.

Krejčikova je u poslednja dva meča pobedila Danijelu Kolins i Jelenu Ostapenko, što je bila pomalo rukavica. Obojica tih igrača su apsolutni droljasti, što ih čini teškim za pobedu na travi. Međutim, Krejčikova je uspela da prođe oba testa, što bi trebalo samo da je ojača ulaskom na ovo takmičenje. Rajbakina ima malo više ukupne igre od oba ta igrača, ali ona je pre svega igrač moći. A ako je Krejčikova raznovrsnost šuta uspela da zada probleme Kolinsu i Ostapenku, verovatno može da izbaci i Rajbakinu.

Krejčikova je takođe imala uspeha u ovom meču u prošlosti: igra 2-0 protiv Rajbakine. Jedna od tih pobeda došla je u Melburnu u meču koji nije bio deo WTA tura. Ako želiš to da izbaciš, samo izdomiš. Međutim, drugi je bio okršaj 2022. na zatvorenim tvrdim terenima u Ostravi, gde je Krejčikova pobedila 3-6, 7-6 (4), 6-4. To su bili veoma brzi uslovi, a Rajbakin servis nije bio dovoljan da oduva Krejčikovu sa terena. I dok je Rajbakina divno servirala protiv Eline Svitoline u prošlom meču, ne verujem da će biti nedodirljiva protiv Krejčikove.

Sve u svemu, Krejčikova sposobnost da zameni visinu svojih lopti šutevima za isečak i druge vrste promena, a da istovremeno ima mogućnost da pogađa pobednike, teška je za igrača kao što je Rajbakina. I verujem da će joj to na kraju dati šansu da dobije ovaj meč. Kad smo kod toga, vodim Krejčikovu da osvoji set u ovom meču, i volim što je dostupan u plus-money kvotama. Rajbakina bi verovatno sveukupno trebalo da pobedi, ali Krejčikova ima veće šanse nego što šanse nagoveštavaju. Videli smo i kako se Rajbakina muči kao veliki favorit kasno na turnirima – pogledajte samo šta se desilo kada se suočila sa Jasminom Paolini u četvrtfinalu Rolan Garosa.

Pik: Krejčikova +1,5 setovi (+125)

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.