Citat dana: Povratak? Ash Barty treba rečnik sinonima da nađe drugi način da kaže „ne“

Citat dana: Povratak? Ash Barty treba rečnik sinonima da nađe drugi način da kaže "ne"

Šampionka Vimbldona 2021. vratila se u sredu na Centralni teren i osvojila debi u dublu svojih legendi sa Kejsijem Delakvom.

Ešli Barti se u sredu vratila na Centralni sud. Bilo je neočekivano, jer je Australijanka prvobitno trebalo da debituje u dublu svojih legendi Vimbldona sa drugarom Kejsijem Delakvom na Terenu 18 u utorak.

S tim što je Bartin zemljak Aleks de Minaur bio primoran da se povuče uoči četvrtfinala singla sa Novakom Đokovićem zbog povrede kuka, to je ostavilo neočekivanu rupu na rasporedu.

Pročitajte još: Federer slavi brzu eru na švajcarskom šou

Barti je 2021. postala prva Australijanka još od Evonne Goolagong Cawley koja je osvojila titulu u singlu na Vimbldonu.

Barti je 2021. postala prva Australijanka još od Evonne Goolagong Cawley koja je osvojila titulu u singlu na Vimbldonu.

Kao rezultat toga, Barti se vratila na ikonsku lokaciju tri godine na dan nezaboravnog trijumfa nad Karolinom Pliškovom 2021.

„Mislila sam da sam odigrala svoj poslednji meč tamo“, rekla je Barti novinarima posle toga.

„Bilo je zaista lepo izaći danas i malo se prisećati.“

Trostruki veliki šampion u singlu bio je na licu mesta i pozivao mečeve za BBC na turniru na travi. Zajedno sa Delakvom, njih dvojica su pobedili Andreu Petković i Magdalenu Rajbarikovu 5-7, 6-3 (10-7).

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by Ash Barty (@ashbarty)

Videvši Barti ponovo u akciji, neki su se zapitali: postoji li dublji razlog njenog učešća u pozivnom događaju? Dvadesetosmogodišnjakinja, koja je u martu 2022. drugi put okačila reket, a kasnije dočekala sina Hejdena sa mužem Gerijem Kisikom u julu 2023. godine, odgovorila je sa stilom.

P: Hajde da saosetimo neke vesti. Kada se vraжate?

Vi me ubijate. Ne znam koliko viљe. Ima li neko sinonim za reč koju mogu da upotrebim za „ne“?

Ne. Jesi li pitao još nekoga?

P: Samo vaše dete.

Ešli BARTI: Samo me zadirkuje (smeh).

Ne, druћe. Ne, nisam.

Ima li neko sinonim za reč koju mogu da upotrebim za „ne“? —Ešli Barti

Nakon što se provozala kroz tu temu diskusije, Barti je razumljivo raspoložena za De Minaura – koji je uživao u svom najboljem rezultatu na SW19 nakon što je podigao trofej u Den Bošu u junu. Njegov status za Olimpijske igre u Parizu takođe je sada u pitanju.

„Slomljena sam zbog Aleksa. Mislim, videlo se koliko mu to znaиi. Kako je rekao, ovo je bio najveći meč u njegovom životu. To je bila prilika za koju je naporno radio“, rekla je ona.

„On je otporan sportista. On je tip koji kida. Znam da жe ovo biti izazov. Ali postojaće srebrna postava negde usput iz koje će izrasti, apsolutno.“

Ako postoji neko ko zna par stvari o elastičnosti i pronalaženju srebrne postave, to je Barti.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.