Rafa Nadal je već u Bastadu spreman da se ponovo pojavi i Grešnik je izbrisan zbog umora

Rafa Nadal je već u Bastadu spreman da se ponovo pojavi i Grešnik je izbrisan zbog umora

Balearić nije odigrao zvaničan meč od poraza u prvom kolu Rolan Garosa 27 maja

LDugo čekanje se završilo. Rafael Nadal, posle obuke na svojoj akademiji u Manakoru, a potom i u centru koji nosi njegovo ime u Grčkoj, sleteo je ove srede u Švedsku da bi igrao Open 250 u Bastadu (od 15. do 21. jula).

Nadal, da se događaj uzme kao priprema za Pariske igre, stigao je na vreme da se pripremi za debi sledeće nedelje. Da bi pronašao svoj poslednji zvanični meč, mora da se vrati na 27. maj u prvom kolu Rolan Garosa sa Aleksandrom Zverevim.

Italijan Janik Grešnik, koji je trebalo da bude prvi favorit na žrebu pod statusom svetskog broja 1, zvanično je eliminisan sa turnira u Švedskoj. „Tužno mi je da objavim da moram da sišem zbog umora„, objavio je Grešnik na svojim društvenim mrežama.

Ne treba se setiti da je igrač iz San Kandida izgubio u utorak u četvrtfinalu Vimbldona protiv Danila Medvedeva i kojem je bilo potrebno prisustvo doktora turnira da završi meč.

Nadalove glavne prepreke na putu do titule u Bastadu biće Andrey Rublev i Casper Ruud.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.