Lorenco Musetti iskorišćava sav svoj talenat na Vimbldonu i daje više sjaja italijanskom tenisu

Lorenco Musetti iskorišćava sav svoj talenat na Vimbldonu i daje više sjaja italijanskom tenisu

On je četvrti teniser iz svoje zemlje koji je otišao ovako daleko na turniru posle Nikole Pjetrangelija (1960), Matea Berettinija (2021) i Janika Grešnika (2023)

Kada to niko nije očekivao, Lorenco Musetti je eksplodirao na travi Vimbldona. Jedan od najvećih skorašnjih talenata u italijanskom tenisu preuzeo je od Janik Grešnik u polufinalu velike trave.

Musetti, 22 godine i rodom iz Carrare, siznenadio je Tejlora Firca, u drugom meču kojem je bilo potrebno pet setova, 3-6, 7-6(5), 6-2, 3-6 i 6-1. Najviše što fric može da uradi na toploti taj-brejka je da izbegne krofnu. Povredio je levo koleno trčeći za drop šotrom na 30-15 u poslednjoj utakmici.

To će biti Lorenco, iz iste generacije kao Carlos Alcaraz, koji će se ovog petka sastati sa odmornim Novakom Đokovićem za plasman u finale. On već zna kako je pobediti šampiona 24 majora. Uradio je to u Monte Karlu, u 16 rundi 2023.

Italijan je već pokazao znake svojih dobrih uslova na trenutnoj travnatoj turneji na plasman u polufinale u Štutgartu i finale u Kvinsu uzastopno.

Musetijin uspeh je još jedan u tenisu njegove zemlje, koji takođe ima Jasmin Paolini u polufinalu žreba u ženskom singlu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.