Vimbldon stavlja Olimpijske igre pod kontrolu

Vimbldon stavlja Olimpijske igre pod kontrolu

Brojne povrede koje su teniseri pretrpeli tokom trećeg velikog dela sezone čine učešće u Parizu u opasnosti za mnoge od njih

LDuga i naporna teniska sezona sa sobom donosi nekoliko površinskih promena koje mogu da dovedu do povreda. U godini Olimpijskih igara taj procenat se povećava, pošto je činjenica da se igraju na šljaci Rolan Garosa izazvala ko-zvezdu trave i šljake na leto, jedva da ima vremena da se prilagodi.

Nakon obilaska prljavštine, koje je počelo u aprilu, a završilo se početkom juna, zeleni tepih je ušao na scenu, a sa njim i fizičke probleme, nešto zabrinjavajuće za mnoge tenisere koji imaju Pariz kao cilj na horizontu. 26. juna počinju Olimpijske igre, i De Minaurova povreda je poslednja na dugoj listi koji goji svoje brojeve od prvog dana turnira.

Zadobio sam suzu u hrskavici koja povezuje kuk sa otmičarem

Aleks de Minaur, broj 9 na ATP listi

Svetski broj 9 je jutros aktivirao zvona za uzbunu, bacajući sumnju na njegovo učešće na velikom događaju 2024. „Zadobio sam suzu u hrskavici koja povezuje kuk sa otmičarem. Osetio sam pucanje zvuka i to je potvrđeno bila je to povreda sa visokim rizikom da se pogorša“Osudio.

U muškom žrebu bilo je šest penzionera, sa neki vrlo izvanredni kao što su dimitrov ili Hurkacz, koji su takođe u nedoumici oko učešća na Olimpijadi. Ženski žreb je takođe pretrpeo četiri povlačenja, među njima i španske Džesike Bouzas, koji je upravo pobedio aktuelnog šampiona turnira.

Aktuelni šampion, u ozbiljnoj nedoumici

Međutim, ovi podaci nisu jedina stvar koja izaziva takvu zabrinutost. Bilo je nekoliko tenisera, kao što su Zverev ili Raducanu, koji su odlučili završe svoje igre uprkos tome što su vidno povređeni. Sa Igrama odmah iza ugla, i s obzirom da će morati ponovo da se prilagode glini, svaki najmanji neuspeh može biti ključan za učešće.

Ako je prelom, moraćemo da vidimo, ali Igre su u opasnosti.

Miša Zverev, brat Aleksandra Zvereva

U sluиaju ‘Saљe’, koleno mu je nepoznato, i. Čeka ga medicinski test da sazna da li će uspeti da revalira zlatnu medalju ostvareno u Tokiju 2021. „Doktor je izvadio 40 mililitara tečnosti iz ‘Sašinog’ kolena. Naћalost Sada postoje sumnje da je nešto gore. Ako je prelom, moraćemo da vidimo, ali Igre su u opasnosti“, potvrdio je njegov brat Miša preko Amazon Prajma.

Džabeur, koleno koje je Đoković već šepao, Sabalenka povreda koja ju je sprečila da igra Vimbldon… Mnogo je tenisera na vrhu rang liste koji su u ozbiljnom riziku da izosete u Parizu, posle Tura po travi koja je skuplja više od jedne.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.