‘Razoren’ Aleks de Minaur primoran da se povuče uoči četvrtfinala Vimbldona protiv Novaka Đokovića sa povredom

'Razoren' Aleks de Minaur primoran da se povuče uoči četvrtfinala Vimbldona protiv Novaka Đokovića sa povredom

Medicinski testovi otkrili su da je Australijanac doživeo suzu hrskavice u kuku u završnim trenucima svoje pobede nad Arturom Filsom u četvrtoj rundi.

„Pobožni“ Aleks de Minaur povukao se iz očekivanog četvrtfinalnog meča na Vimbldonu protiv Novaka Đokovića na Vimbldonu u sredu zbog povrede kuka.

Ova vest neće iznenaditi one koji su gledali kraj pobede Australijanca 6-2, 6-4, 4-6, 6-3 nad Arturom Filsom u četvrtoj rundi u ponedeljak, gde se očigledno povredio u završnim trenucima pobede. Posle meča, Australijanac je delovao odlučno u izjavi novinarima da će biti fizički spreman da se suoči sa Đokovićem, ali je naknadno medicinsko testiranje otkrilo suzu u hrskavi koja se povezuje sa njegovim otmičarem, što je de Minaur nazvao „čudnom povredom“.

„Očigledno nije saopštenje koje sam želeo da dam nikako“, rekao je de Minaur novinarima na konferenciji za novinare u All England klubu. „Imao sam visok rizik da pogoršam situaciju ako želim da stanem na sud.“

„Bila su to dva dana brige i čekanja da se vidi“, dodao je on. „U velikoj šemi stvari moglo je da bude i gore, pokušavam da se držim toga. To je иudna povreda.“

Povlačenje De Minaura dovodi Đokovića u 13. polufinale karijere u All England klubu, veћuжi Rodћer Federera za najиeљжeg иoveka na turniru u Open eri. Sedmostruki šampion će se u polufinalu suočiti ili sa Tejlorom Fricom ili lorencom Musetijem.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.