Citat dana: Karlos Alkaraz je žurio da „malo gleda Španiju“ na Euro 2024

Citat dana: Karlos Alkaraz je žurio da "malo gleda Španiju" na Euro 2024

Branilac titule takođe je obelodanio svoj „srećni“ pakt sa Španijom napred Alvaro Morata usred njihovog paralelnog uspeha ove dve nedelje.

Nakon što je ispustio prvi set u svom četvrtfinalu Vimbldona protiv Tomija Pola u utorak, Karlos Alkaraz je šutnuo stvari u veliku brzinu.

Ako je Španac izgledao kao da mu se žuri dok se na kraju okupljao za pobedu od 5-7, 6-4, 6-2, 6-2 na Centralnom terenu… To je zato љto je bio. Ovaj 21-godišnjak je bio fudbalski fanatik sve dve nedelje tokom Evropskog prvenstva UEFA, na kojem se njegova voljena španska reprezentacija plasirala u finale 14.

Pročitajte još: Od Londona do Minhena: Novak Đoković svratio na Euro 2024 da podrži Srbiju

Alkaraz je oko svog vimbldonskog zakazivanja radio na tome da pokuša da gleda što veći deo akcije iz Nemačke – a kada je polufinale Španije protiv Francuske zakazano istog dana kada je i njegov četvrtfinalni susret sa Polom, znao je da će morati da žonglira.

„Nadamo se da u utorak nećemo igrati u isto vreme. Ali da vidimo“, rekao je Alkaraz tokom vikenda. „Nadam se da ću moći da vidim malo od meča“.

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by Carlos Alcaraz Garfia (@carlitosalcarazz)

Njegov američki protivnik je umalo izbacio iz koloseka partiju sajma posle prvog seta, pre nego što se Alkaraz okupio za pobedu. Ovaj 21-godišnjak je navodno stigao „malo kasno“ na sopstvenu konferenciju za medije posle meča jer je (pogodili ste) gledao meč.

Q. Malo si zakasnio da bi mogao da gledaљ poиetиe. Kada igrate tenis, koliko vam je igra Španije na umu? Da li pokušavaš da završiš na vreme da bi mogao da gledaš?

KARLOS ALKARAZ: Iskreno, na početku meča nisam razmišljao o tome.

Jednom sam se osećao kao da dominiram u igri, 5:1 u četvrtom setu, da, razmišljao sam o tome (smešeći se). Mislio sam da sam malo na vreme. Nisam bio…

Kada sam završio, uradio sam sve u žurbi samo da bih bio na vreme da malo gledam Španiju.

Posle pobede Alkaraza, Španija je na kraju sama pobedila Francusku sa 2:1 golovima Lamina Jamala i Danija Olma. Reprezentacija čeka pobednika između Engleske i Holandije, koji se suočavaju u sredu.

"Rekao mi je, u redu, pričaću sa tobom jer svaki put kad smo pričali, pobedili smo!" Alkaraz je rekao da je Španija napred Alvaro Morata.

„Rekao mi je, Ok, pričaću sa tobom jer svaki put kad smo pričali, pobedili smo!“ Alkaraz je rekao da je Španija napred Alvaro Morata.

A posle toga, njihova najveća podrška je rekla da je bio jednako hipi kao i svaki ljubitelj fudbala – osim što ima direktnu vezu sa jednom od najvećih zvezda tima: „Razgovaram sa Alvarom Moratom. Želim im sve najbolje.“

Alkaraz je otkrio i da su on i Španija napred Morata to takođe pretvorili u pomalo „srećnu“ tradiciju usred njihovih paralelnih uspeha na Vimbldonu i Euro 2024.

Opširnije: Outfit of the Day: Besprekorne vibracije obožavateljke Stopala Eme Raducanu u Aorangi parku

„Kada sam završio, poslao mi je neke fotografije koje je gledao (moj) meč pre njihovog meča“, rekao je nosilac br. 3.

„Bilo je nekako srećno jer mi je rekao: Ok, pričaću sa tobom jer svaki put kad smo pričali, pobedili smo! To je na neki način sreća.“

Branilac titule Alkaraz će se u četvrtak suočiti sa nosiocem Brojem 5 Danilom Medvedevim za plasman u finale Vimbldona. Prvenstvena utakmica biće održana u nedelju, 14. jula – istog dana kada i finale španskog Evropskog prvenstva 2024.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.