Odevna kombinacija dana: Dona Vekić i njeni nokti na Vimbldonu spremni za Centralni teren

Odevna kombinacija dana: Dona Vekić i njeni nokti na Vimbldonu spremni za Centralni teren

Vimbldonski kodeks oblačenja je možda sav beo, ali ovi WTA igrači i dalje pronalaze načine da se izraze na terenu.

Vimbldonski kodeks oblačenja je možda sav beo, ali igrači poput Done Vekić i dalje pronalaze načine da se izraze na terenu.

Ova 28-godišnjakinja iz Hrvatske postala je osećajna priča o turniru kada je u utorak prošla u svoje prvo Grend slem polufinale. Kada je okončala trku Pepeljuge kivija Lulu San, konačno je napisana njena dugo očekivana bajka.

Pročitajte još: Dona Vekić prevazišla sumnje da pronađe izbavljenje – i stigla do svog prvog Grend slem polufinala

I kada su se sve emocije izlile posle Vekićeove pobede od 5-7, 6-4, 6-1 povratka na Teren br. 1, ljubitelji tenisa sa orlovima primetili su jedan detalj na njenom priboru za meč koji je pokazao da je možda sve suđeno:

Sve dve nedelje Vekićeva je ljuljala manikir sa vimbldonskom temom, sa svojim kratkim ovalnim noktima sa potpisom turnira zeleno i ljubičasto u modernom obrtu na francuskim vrhovima. (Pogledajte gore)

Na noktima Koko Gauf: jagode i žuti detalji; Na noktima Mira Andreeva: tekstualna teniska loptica i suptilna mrežasta šara.

Na noktima Koko Gauf: jagode i žuti detalji; Na noktima Mira Andreeva: tekstualna teniska loptica i suptilna mrežasta šara.

Videli smo mnogo primera sjajne vimbldonske nail art umetnosti od WTA igrača tokom godina (i jednom, čuveno, od Endija Mareja) i ove godine je izneo još kreativnije stilove poput Koko Gauf, Mire Andreeve i još mnogo toga.

Prema Gaufovim rečima, to je način da se igrači izraze uprkos strogom kodeksu oblačenja turnira, dok još uvek odaju počast tradiciji.

„Iskreno na Vimbldonu ne možete previše da uradite u odeljenju za boje“, rekla je Gauf novinarima o svom kompletu New Balance ranije na turniru. “… Rez (od haljine) je navodno kao vrh useva, ali na elegantan vimbldonski tip.

„Samo razmišljam o Vimbldonu kao o tradiciji. Čak i sa noktima, ovde uvek dobijem, kao, francuski (saveti) ili beli samo da bi se uskladili sa tom elegantnošću.“

Pogledajte ovaj post na Instagramu

Post koji deli Vimbldon (@wimbledon)

Britanka Kejti Bulter takođe je odala umetničku počast svom domaćem Grend slem događaju, idući suprotno od suptilnog sa sopstvenim noktima koji joj privlače oči. Dizajn je uključivao bele, roze, ljubičaste i zelene boje, a u dizajnu su bile jagode, teniska mreža i glavom logotip turnira.

Vekić tokom takmičenja nosi Donnasport by Uomo Sport, Lacoste cipele i F.P. Journe Elegante sat.

Vekić tokom takmičenja nosi Donnasport by Uomo Sport, Lacoste cipele i F.P. Journe Elegante sat.

Vekićeva je napajala svoj put do polufinala Vimbldona noseći Donnasport by Uomo — pomogla je da se lansira prva visoka ženska aktivna linija italijanskog brenda sportske odeće još 2023. godine – i Lacoste patike za tenis.

Izgled upotpunjena je F.P. Journe Elegante satom, koji nosi čak i tokom takmičenja. Vremenski okvir sadrži dva reda brilijantno isečenih dijamanata i montiran je na narandžasti kaiš za poslednji pop boje.

Nekada istaknuto tenisko čudo, Vekić je prvi put dospela na naslovne strane kao 16-godišnjakinja kada je 2012. Međutim, u godinama otkako je često sputana povredom, dostigla je vrhunac na broju 19 i posedovala četiri WTA titule do danas, uključujući i prošlogodišnju pobedu u Montereju.

„Mislim da sam sada drugačija osoba u poređenju sa pre šest godina“, rekla je Vekić o svom prethodnom najboljem rezultatu na Vimbldonu, trčanju do četvrtog kola da 2018. godine. „Definitivno je drugačije. Ne znam za nivo tenisa, ali osećam se kao da sam sazreo više. Možda više uživam u tome.“

Svetski broj 37 Vekić će se u četvrtak suočiti sa nosiocem Jasminom Paolini brojem 7 za mesto u finalu Vimbldona.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.